''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin görülen davada, bazı sanık avukatlarının ''görevsizlik'' ve ''yetkisizlik'' talebi mahkemece reddedildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan bazı sanık avukatları, dosyanın özel yetkili mahkemede yargılanması için, cebir ve şiddet unsurunun oluşması gerektiğini belirterek, bu dosyada herhangi bir cebir ve şiddet unsurunun bulunmadığını savundular.

Cebir ve şiddet unsurlarının oluşmaması nedeniyle mahkemenin ''görevsizlik'' ve ''yetkisizlik'' kararı vermesini talep eden sanık avukatları, hiçbir sanık arasında bağlantı olmadığını belirterek, dosyanın bazı sanıklar yönünden de ayrılması gerektiğini öne sürdüler.

Sanık avukatlarının taleplerine ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, görevsizlik, yetkisizlik ve dosyanın bazı sanıklar yönünden ayrılması taleplerinin, iddianamede yer alan suçun niteliği, suçların bağlantısı ve Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca reddedilmesini istedi.

Duruşmaya verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, sanık avukatlarının görevsizlik, yetkisizlik ve dosyanın bazı sanıklar yönünden ayrılması taleplerinin reddedilmesine karar verildiğini açıkladı.

Duruşma, Olgun Peker'in savunmasının alınmasıyla devam ediyor.