İndüksiyon Sistemi Hangi Alanlarda Kullanılır? Sistem Nelerden Oluşur?

Endüstriyel alanda, çok yaygın bir sistem olan indüksiyon sistemi, ısıtma süreçlerinde tercih ediliyor. İndüksiyonla ısıtma sistemleri, kurumsal ölçekte üretim yapan merkezlerde, pratik, ekonomik ve güvenli olması nedeniyle tercih ediliyor. İndüksiyon ısıtma sistemleri alanında çözümler sunan reterm.com’dan yetkili Alparslan İncedayı, indüksiyon sistemine dair merak edilenleri paylaştı.

İndüksiyon sistemi hangi alanlarda tercih ediliyor?

İncedayı, indüksiyon sisteminin kullanım alanlarına dair şunları söyledi:

İşletmeniz İçin Özel Tasarım Karton Bardaklar İşletmeniz İçin Özel Tasarım Karton Bardaklar

Mühendislik uygulamalarında en önemli ihtiyaçlardan biri olan indüksiyon ısıtma sistemleri, sanayinin birçok alanında tercih ediliyor. İndüksiyon ısıtma modeli, öylesine yüksek bir ısıtma kapasitesine sahip ki bir metal birkaç saniye içinde erime sıcaklığına yaklaşacak derecede ısınabilir. Bakır bobinlerin merkezinde yer aldığı indüksiyon sistemlerinde, manyetik alanın gücü ile ısıtma etkisi ortaya çıkar. İndüksiyonla ısıtma süreci, endüstriyel ölçekte diğer ısıtma modellerine göre çok daha verimli uygulamalar barındırıyor.

Konveyör sistemleri içinde de kullanılan indüksiyon yaklaşımında, mekanik yükleme, kırıcı ve ayrıştırıcı sistemler ön planda oluyor. Yüksek frekanslı indüksiyon kaynağı işlemleri, indüksiyonla ısıtma ve vakum indüksiyon gibi farklı uygulamaları barındıran indüksiyon sistemleri, mühendislik uygulamalarında oldukça önemli bir noktada.

Su soğutma sistemlerinde yenilikçi teknolojiler

Endüstriyel alanda en önemli uygulamalardan biri de su soğutma yapıları. Su soğutma sistemleri konusunda, gelişmiş uygulamalar ile birlikte, geçmiş yıllardaki ekipmanlara göre çok daha verimli, güçlü sonuçlar alabiliyoruz. Chiller soğutma sistemleri bu anlamda ilgi gören bir modele sahip. En iyi su soğutma sistemleri içinde gösterilen Chiller soğutma kapasitesi ile her segmentten işletmeye hitap ediyor. Kompresör gücü, soğutucu formu ve kapasitesi ile öne çıkan su soğutma sisteminde, kapasite 120.000 kcal seviyesine kadar çıkabiliyor.

Enjeksiyonlu soğutma sisteminin özelliklerine baktığımızda, sıkıştırıcı, genleşme vanası, buharlaştırıcı ve yoğuşturucu öğeleri ile, bu ürün dünya standartlarında bir soğutma sağlıyor. Su soğutma sistemlerinde en önemli konulardan biri, çevre dostu olması ve ekonomik olması. Özellikle enerji giderlerinin küresel ölçekte yükseldiği son yıllarda, işletmeler için ekonomik uygulamalar ön planda çıkıyor. Bu nedenle, su soğutmalı ve hava soğutmalı modeller, endüstride ciddi bir ilgi görüyor.

61Saat