Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesindeki Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi'nde meydana gelen patlamada ölen işçilerden Samet Aygar ve Cezayir Çalışkan'ın cenazeleri askeri törenle toprağa verildi.

Patlamada hayatını kaybeden işçilerin cenaze namazları Kırıkkale Nokta Camisi'nde kılındı. Cenaze törenine işçilerin yakınları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Ömer Necati Özbahadır, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Kırkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından Samet Aygar'ın cenazesi Karacaali köyünde, Cezayir Çalışkan'ın cenazesi ise Aşağı Mahmutlar beldesinde toprağa verildi.

Türk bayrağına sarılı tabutlar, mezarlığa götürülürken bir süre top arabasında taşındı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi'nde, 2 Ocak'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 4 işçiden Salih Erkeç'in cenazesi Kırıkkale'de toprağa verilirken, diğer işçilerin kimlikleri tespit edilememişti. Patlamada ölen Cezayir Çalışkan, Samet Aygar ve Adnan Dağdeviren'in cenazeleri DNA testlerinin sonuçlanmasının ardından bugün ailelerine teslim edildi.