İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken çok sayıda iç ve dış hat seferi iptal oldu.

Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken Kişinev, Lyon, Paris, Simferopol, Selanik, Kahire, Riga, Barselona, Nice, Cenevre, Bologna, Hamburg, Saraybosna, Milano, Lviv, Lübliyana, Priştina, Üsküp ve Minsk'in de aralarında bulunduğu dış hat seferleri ile Kars, Trabzon, Ankara, Muş ağrı, İzmir, Batman, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Antalya ve Dalaman'a olan çok sayıda iç hat seferi karşılıklı olarak iptal edildi.

Bu arada çok sayıda iç ve dış hat seferinde de olumsuz hava şartları nedeniyle gecikmeler yaşanırken, Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçaklar da yedek meydanlara iniş yaptı.

THY yetkilileri, uçakları iptal olan yolcuların otellere yerleştirildiğini, istemeleri halinde ise bilet iade işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da, gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte 40 kişilik kar mücadele ekibi ve 17 tane kombine kar mücadele ile yardımcı araçlarla, kar temizleme çalışmalarına başlandığını ve çalışmaların sabaha kadar sürdüğünü söyledi.

''Şu anda 3 pistimizde iniş ve kalkışlara hazır halde '' diyen Özuğur, pistlerdeki frenleme değerlerinde herhangi bir sıkıntının bulunmadığını kaydetti.

Özuğur, kar temizleme araçlarının pistlere girmesi, havalimanıdaki yoğun trafik ve uçaklara yapılan de-icing işlemi (uçakların alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanması) nedeniyle zaman zaman iniş ve kalkışlarda gecikmelerin yaşandığını ifade etti.

Yoğun kar yağışı yüzünden zaman zaman görüş mesafesinin 800 metrenin altına düştüğünü belirten Özuğur, ancak pistlerden birinin cat3 kategorisinde olduğu için bu durumun bir sıkıntı yaratmadığını sözlerine ekledi.