İsveç Kraliyet tiyatrosunun ve operasının uzun yıllar yönetmenliğini yapan; gazeteci yazar Güneş Karabuda'nın senarist, oyuncu kızı Deniz Karabuda'nın eşi Bengt Wilhelm Carlsson Türk vatandaşlığına geçti.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliğine akşam saatlerinde eşi Deniz Karabuda, kızı Efi ve kayınpederi Güneş Karabuda ile birlikte gelen Bengt Carlsson'un Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığına kabul edilmesi dolayısıyla nüfus cüzdanı Büyükelçi Zergün Korutürk tarafından verildi.

Türk vatandaşlığına kabul edilmesinden ve yeni nüfus cüzdanı almasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Carlsson, ''Eşim Deniz ile 20 yıl önce tanıştım. Önce eşime, daha sonra da Türkiye'ye aşık oldum'' dedi.

Eşi Deniz Karabuda ile 20 yıldır her yıl tatil için Bodrum'da aldıkları evlerine gittiklerini kaydeden Bengt, ''Türk vatandaşı olduğum için mutluyum ve gururluyum. Türkiye'de harika bir ailem ve arkadaşlarım oldu'' diye konuştu.

Deniz Karabuda da eşinin Türk vatandaşı olmaya kendisinin karar verdiğini belirterek, ''Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyor. Bu nedenle Türk vatandaşı olmak istedi. Kendisi bizden daha çok Türk. Günlük işlerde, alışverişlerde Türkçe konuşabiliyor. Ama daha da ilerletmek istiyor Türkçesini'' dedi.

İsveç Kraliyet Tiyatrosu ve operasının yönetmenliğini yapan Bengt Wihelm Carlsson, İsveç Kralı tarafından ayrıca Opera'nın "Ordinaryüs Profesörü" olarak ödüllendirildi.