Libya hükümeti, Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin askerlerini kapsayacak bir af yasası çıkarmaya hazırlanıyor.

Adam öldürme, tecavüz ve kamu malını çalma gibi suçları kapsam dışında bırakacak yasa sayesinde ülkede uzlaşma ortamının yaratılması hedefleniyor.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, UGK tarafından düzenlenen Ulusal Uzlaşma Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yeni yasanın yıl sonuna kadar hazır olacağını söyledi.

Abdülcelil, "Kaddafi'nin askerlerini de, bu devrime karşı çıkanları da affediyoruz" dedi.

Bütün Libyalıları kucaklamak istediklerini belirten Abdülcelil, uzlaşmanın ve adaletin İslam dininin temelinde olduğunu kaydederek, "Bu uzlaşma süreci, ülkemizdeki tüm farklılıkları ortadan kaldıracak" dedi.

Abdülcelil'in sözlerine destek veren Libya Başbakanı Abdürrahim El Kib de, devrimden devlete giden yolun uzlaşmadan geçtiğini söyledi.

El Kib, "Geleceği intikam üzerine inşa edemeyiz" dedi.

Adam öldürenlerin, tecavüz suçu işleyenlerin ve halkın parasını çalanların mutlaka adaletle yüzleşeceğini dile getiren El Kib, bu kişilerin cezalarını çekeceğini ifade etti.

Kaddafi'ye bağlı olarak Kaddafi karşıtı güçlerle çarpışan yaklaşık 7 bin Libyalı askerin şu anda ülkenin çeşitli kentlerindeki cezaevlerinde tutulduğu belirtiliyor.