Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, İran'ın yürüttüğü nükleer programın, bu ülke yönetiminin açıklamalarının aksine nükleer silaha sahip olma amaçlı olduğunu ileri sürerek, ''İran beni korkutuyor'' dedi.

Kanada devlet televizyonu CBC'de röportajı yayınlanan Harper, İran yönetimini nükleer çalışmalar konusunda yalan söylemekle ve dünyayı kandırmakla suçladı.

Ellerinde bazıları Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının kayıtlarında da bulunan kanıtlar olduğunu savunan Kanada Başbakanı Harper, ''İran rejiminin söylediklerini duymak bile korkutucu. Fanatik dinci bir dünya görüşleri var. Bu düşün yapısındaki insanların, siyasi amaçlarına ulaşmak için nükleer silah kullanmakta tereddüt etmeyeceklerini düşünüyorum. İran'ı da tehlikeli kılan bu rejimdir'' ifadesini kullandı.

Dünya liderleri arasında da İran rejiminin tehlikeli olduğuna dair bir fikir birliği olduğunu iddia eden Harper, şunları kaydetti:

''Ancak buna nasıl bir tavır alınacağına ilişkin bir anlaşma zemini henüz sağlanamadı. Obama ile de bu konudaki tüm seçenekleri masaya yatırdık. Bizim gibi düşünen ülkelerin sayısı artıyor. İran'a karşı tam olarak ne yapılması gerektiği konusunda hala belirsizlik var. Ne yapılacağı sorusu, cevabı zor bir soru olarak duruyor.''