Kar kalınlığı Kartalkaya ve Uludağ'da 170, Bayraktepe'de 110, Palandöken'de 55 santimetre, Saklıkent'te 5 metre, Davraz'da 2 metre olarak ölçüldü.

Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu Palandöken'de kar kalınlığının 55 santimetre olduğu bildirildi.

İran, Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistler, Palandöken'de kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Bütün pist ve liftlerin açık olduğu kayak merkezindeki otellerde doluluk oranlarının Palan ve Dedeman Otel'de yüzde 50, Xanadu'da yüzde 35 olduğu bildirildi.

Dedeman Oteli Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün pistlerde kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu belirterek, İran, Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistlerin otellerinde konakladığını söyledi.

Avşarer, ''Özellikle sömestir tatili için yoğun talep var. Şu ana kadar aldığımız rezervasyonlarla sömestir için otelimizin yüzde 80'i doldu'' dedi.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 170 santimetreye ulaştı.

Bolu'da 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Kartalkaya'da kar kalınlığı 170 santimetre oldu.

Kar yağışı kayak merkezinde aralıklarla devam ediyor.

Kartalkaya'da bulunan oteller hafta içi yüzde 80 ile 95 doluluk oranıyla hizmet verirken hafta sonu bu oran yüzde 100'e ulaşıyor. Kayak merkezinde yarıyıl tatili rezervasyonları devam ederken Kartalkaya'da otellere ait yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaki pistlerin tamamında kayak yapılıyor.

Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde kar yağışının aralıklarla devam ettiğini belirterek, ''Şu anda Kartalkaya'da kar kalınlığı 170 santimetreye ulaştı. Tatilciler karın ve kayağın keyfini doyasıya çıkarıyor. Kartalkaya bu sezon da tatilcilerden yoğun ilgi görüyor'' dedi.

Uludağ'da kar kalınlığının 170 santimetre olduğu bildirildi.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, oteller bölgesinde kar kalınlığı 170 santimetreyi buldu.

Sıcaklığın eksi 5 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da hava parçalı bulutlu ve görüş açık. Uludağ'da cumartesi günü hafif kar yağışı bekleniyor.