Otobüsle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafak kazasında 27 kişi öldü.

Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında otobüsle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 27 kişinin öldüğü bildirildi.

Kerkük Emniyet Müdürü Tuğgeneral Sallar Fikih, Bağdat'tan Erbil'e gitmekte olan ve tatilden dönen aileleri taşıyan otobüsün Kerkük yakınlarında 2 şeritli yolda otomobille çarpışması sonucu alev aldığını ve otobüste bulunan 24 yolcu ile otomobilde bulunan 3 kişinin öldüğünü söyledi.x

Tuğgeneral Fikih, otomobilde 3 kişinin ise yaralı kurtarıldığını belirtti.

Emniyet Müdürü Sallar Fikih, kazada terörist bir eylem şüphesi olmadığını da kaydetti.



-Bombalı saldırılar: 6 ölü-



Polis yetkilileri yaptıkları açıklamada, akşam saatlerinde Bağdat'ın kuzeyindeki Ömer Bin Abdülaziz camisinde ibadet edenlerin çıkışı esnasında bir bisiklete yerleştirilen bombanın patlaması sonucu cemaatten 3 kişinin öldüğü 8 kişinin yaralandığını belirtildi.

Yetkililer, ilk saldırıdan yarım saat sonra başkent Bağdat'ın doğusunda Hristiyanların çoğunlukta yaşadığı El Gader Mahallesi'nde de bir köprünün altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 polis memurunun öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını söylediler.

Iraklı bir güvenlik yetkilisi gün içinde kuzeydeki Musul kentinde de 2 patlama olduğunu 9'u Iraklı asker ve polislerden oluşan 15 kişinin yaralandığını da bildirdi.