KESK üyesi bir grup, yüzde 2,68'lik enflasyon farkı dolayısıyla memur maaşlarına yapılan zammı protesto etmek için Başbakanlık önünde maaş bordrolarını yaktı.

Güvenpark'ta toplanan KESK üyeleri, slogan atarak Başbakanlık'a yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yarın kamu emekçilerinin yıllar sonra ilk kez zamsız maaş alacağını belirterek, memur maaşlarına TÜİK'in enflasyon hesaplamasına dayanarak sadece yüzde 2,68 enflasyon farkının yansıyacağını ifade etti.

Kimsenin kamu çalışanlarını mağdur etmeye hakkı olmadığını dile getiren Tombul, TÜİK'in açıkladığı 2011 enflasyon rakamının halkın enflasyonunu yansıtmadığını öne sürdü. Tombul, ''Halkın enflasyonunun yüzde 20'leri bulduğu bir ortamda 2011 yılı reel ücret kayıplarımızın telafisi ve büyümeden pay alabilmemiz için ücretlerimize en az yüzde 20 artış yapılmalıdır'' dedi.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda yapılan değişikliklerin hala Bakanlar Kurulu'nda olduğuna işaret eden Tombul, bu nedenle memurların toplu sözleşmesinin yapılamadığını anlattı.

Tombul, ''AKP hükümeti, başından sonuna bütün süreci kendisinin belirlediği, 'toplu sözleşme' olduğu iddia edilen, ancak bize göre 'toplu görüşme' düzenlemesinden bile geri olan bir düzeneği yine kendi gölgesinde büyüttüğü tek bir konfederasyon ile yapmak istemektedir. Bugüne kadar yürütülen tartışmalar ve yasa taslağı üzerinde bakanlar kurulunda yapıldığı iddia edilen değişiklikler KESK'i bir kez daha haklı çıkarmıştır'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri, maaş bordrolarını yaktı.