Ergenekon 3. iddianamesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) yapılan aramalarda elde edilen CD içerisinde yeni bir milli devlet kurulması gerektiği, bunun da ancak Milliyetçi Hareket Partisi ile olabileceğine dikkat çeken bilgilerin yer aldığı belirtiliyor.

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un başkanı olduğu ADD Genel Merkezi'nde yapılan aramalarda genel başkan odasında elde edilen 7 nolu CD'de 11 Şubat 2004 (Yalman-Özdağ) adlı S-l ve S-2 şeklinde belirtilen kişiler arasındaki diyalog bulunuyor.

İddianamede, S-l olarak ifade edilen ve TSK mensubu olduğu değerlendirilen kişinin; "Biraz önce buradan çıkan şahıs Adana'da Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir zat. Hep aynı şeyler söyleniyor. Artık sol sağ yok milli, gayri milli var. Buraya her gün 5-6 kişi geliyor…. Ben Ulusal Hareket Platformu'nun başladığını düşünüyorum.,,Bunların bir araya toparlanması gerekiyor....Bu üniforma içerisinde bu olur mu? " dediği ifade ediliyor.

S-2 olarak ifade edilen kişinin ise "Olmaz Paşam. Yanlış olur. Daha önce sizle paylaşmıştım. Önümüzdeki dönemde federasyon isteyen güçlerle milli güçler çarpışacak. Milli güçlerin radikal hareket etmeleri gerekmektedir... Bir şeylerin milli devlet çerçevede değişmesi gerektiği biliniyor... Ortaya çıkacak oluşumun Türk devletini yeniden kurmak gibi bir ideal taşıması lazım. Bu iddia ile radikal devrimci bir eylemi birleştirirse... Ben yine de bu hareketi gerçekleştirecek örgütlü siyasal hareketin MHP olduğunu düşünüyorum. Bunu ancak bir siyasi parti ile gerçekleştirebilirsiniz... Ben Milli Devlet partisinin MHP etrafında olabileceğini düşünüyorum. Bunun içerisinde Atilla 1. de olmalı, Erol Manisalı da, Oktay S. da" dediği kaydediliyor.