MTV ödemeleri son gün ne zaman? 2019 GİB MTV 1. taksit ödemesi ne kadar?

MTV 1. taksit ödemelerine son viraja girildi. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili detayları haberimizde derledik. GİB tarafından yapılan açıklamaya göre, MTV son ödeme tarihi belli oldu. Peki, MTV ödemeler son gün ne zaman? Hangi araç sahibi ne kadar ödeme yapacak? MTV ödemeleri nasıl yapılır?

 Araç sahipleri dikkat! Son günler...
MTV ödeme işlemlerinde son günler. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından her yıl 2 taksit şeklinde ödemesi alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yılki ilk taksit ödemesi 1 Ocak'ta başladı. Ödeme yapamayan vatandaşların kısa sürede ödeme yapmaları gerekiyor. Peki, MTV ödemeleri son gün ne zaman? MTV ödemeleri nasıl yapılır? Hangi araç sahibi ne kadar ödeme yapacak?

İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

GİB tarafından yayınlanan takvime göre, 1 Ocak'ta başlayan MTV 1. taksit ödemeleri 31 Ocak'ta sona erecek. İkinci taksit ödemleri ise 1 Temmuz - 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV'yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

.