Mısır'ın en büyük ve etkili siyasi grubu olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler ile örgütün siyasi kolu olan Hürriyet ve Adalet Partisi yetkililerinin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi adayın destekleneceği konusunda iki gün sürecek bir toplantı yapacağı bildirildi.

Mısır'ın yarı resmi El Ahram Gazetesi'nin haberine göre, Hürriyet ve Adalet Partisi Medya Danışmanı Ahmet Subei, toplantıda, Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanlığı seçimleri için çıkaracağı aday veya mevcut adaylardan kimi destekleyeceğinin belirleneceğini ifade etti.

Mevcut cumhurbaşkanlığı adayları içerisinde Müslüman Kardeşler'den ayrılan veya örgüte yakın isimler bulunsa da Mısır eski Dışişleri Bakanı ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi'nin, Müslüman Kardeşler'in adayı olacağı son dönemde ülke medyası tarafından sıkça dillendiriliyor.

Müslüman Kardeşler'in El Arabi'yi adaylık konusunda ikna etmeye çalıştığı ileri sürülürken, Hürriyet ve Adalet Partisi Medya Danışmanı Ahmet Subei, Arabi'nin isminin masada bulunduğunu fakat bunun üst düzey bir seçimin parçalarından sadece biri olduğunu söyledi.

Mısır'da cumhurbaşkanı adayı olabilmek için Halk Meclisi'nin 30 üyesinin veya değişik illerde oturan 30 bin seçmenin imzası gerekiyor.

Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Mart ayında adayların belirlenmesi ve 45 günlük bir kampanya sürecinin ardından Mayıs ayında yapılması planlanıyor.