New York'taki Greentree çiftliğinde düzenlenen 5. Kıbrıs üçlü görüşmesi başladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile New York'un Long Island bölgesindeki Greentree çiftliğinde üçlü görüşme için bir araya geldi.

Genel Sekreter Ban, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, tüm gün sürecek görüşmelerin başında gazetecilerin karşısına çıkarak görüntü verdi.

Daha sonra toplu fotoğrafa Genel Sekreterin eşi Yoo Soon-taek, Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu ve Hristofyas'ın eşi Elsie Hristofyas da katıldılar.

Türk, Yunan ve Rum basınının yanı sıra Amerikalı basın mensuplarının da takip ettiği Greentree görüşmesine Eroğlu'nun özel temsilcisi Kudret Özersay, Hristofyas'ın özel temsilcisi Yorgo Yakovu, Genel Sekreterin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe, Kıbrıs özel danışmanı Alexander Downer katılıyor.

Long Island'ın Manhasset bölgesinde bulunan Greentree'deki toplantı bugün tüm gün sürecek.

Basına kapalı toplantının bugünkü bölümünün sonunda Downer'ın TSİ gece yarısından sonra basına açıklamada bulunması bekleniyor.

Toplantı yarın da tüm gün devam edecek. Genel Sekreter Ban'ın Çarşamba günü BM Genel Merkezinde Greentree görüşmesinin sonucuna ilişkin basın toplantısı düzenleyeceği öngörülüyor.