Güney Kore, Kuzey Kore'nin ''beklenmedik sonuçlar'' doğurabileceği tehdidine rağmen, sınır bölgesine Noel ağacı dikilmesine izin verdi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü, dini grupların sınıra yaklaşık üç kilometre mesafedeki askeri bir bölgedeki tepeye Noel ağacı şeklinde süslenmiş 29 metrelik metal direk dikme talebinin onaylandığını belirtti.

"Güney Kore halkı için din ve ifade özgürlüğü, askerler için ibadet özgürlüğü adına bu izni verdiklerini" söyleyen sözcü, Kuzey Kore'nin her türlü saldırısına karşı askerlerin bu ağacı koruyacağını kaydetti.

Noel ağacının 23 Aralık-6 Ocak arasında ışıklandırılacağı belirtildi.

Kuzey Kore, Güney Kore'yi sınır bölgesi yakınlarına Noel ağacı dikmemesi konusunda uyararak, aksi durumda bunun ''beklenmedik sonuçlar'' doğurabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Pyongyang, internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, bu projeyi Kuzey'e karşı ''psikolojik bir savaş girişimi'' olarak niteleyerek, ışıklandırılması durumunda misillemede bulunulacağı tehdidinde bulunmuştu.

Açıklamada, ''Güney Kore'nin, bu girişiminin doğurabileceği her türlü beklenmedik sonuçtan sorumlu tutulacağını bilmesi gerektiği'' ifadesi yer almıştı.

İki ülke, sınır bölgesi yakınlarında resmi propaganda faaliyetlerini durdurmak için 2004'te anlaşma sağlamış ve Güney Kore bu çerçevede Noel ağacını aydınlatmamayı kabul etmişti.

Geçen yıl, Güney Kore'nin torpido muhribinin batırılmasının ardından iki ülke arasında doğan gerilim bağlamında Seul bu anlaşmayı uygulamaya son vermişti.