Patili dostlarınız ailenizin bir üyesi olduktan sonra bir ömür boyu size sadık kalacak ve en iyi arkadaşınız olacaktır. Bu sebeple onları seçerken dikkatli olmalı ve ileride pişman olacağınız seçimler yapmamalısınız. Köpeğinizin safkan olmasını istiyor ve hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar olacaktır. Toy-Poodle cinsi köpekler safkan ve özel cins köpeklerdir. Fiyatları açısından da diğer birçok köpekten farklı olan bu cinsi alırken safkan olduğundan emin olmanız için takip etmeniz gereken bazı önemli adımlar vardır.

Poodle Çeşitleri Nelerdir?

Poodle olarak adlandırılan ırkın kendi arasında cins olarak bir dağılımı olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Üç farklı gruba ayrılan bu ırkın her grubunda farklı fiziki ve karakteristik özellikler gözlemlenmektedir. Bunları kısaca tanımak gerekirse bu köpekleri standart, minyatür ve toy olarak ayırmak mümkündür.

Toy-Poodl bir diğer şekliyle oyuncak köpekler bu ırkın en küçük mensuplarıdır. Kıvrak zekâları, parlak tüyleri ve şirin görünüşleriyle bu köpekler adeta küçük oyuncaklara benzemektedirler. Standart Poodle cinsi köpekler toylara kıyasla oldukça uzun ve büyük köpeklerdir. Bu sebeple gruplar arasında ayırım yapmak sizin için çok kolay olacaktır.

Köpeğinizin Safkan Olduğundan Emin Olun

Poodle-Toy cinsi bir köpek sahiplenmek istiyor fakat safkan olmamasından çekiniyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Köpeğinizin safkan olduğunu anlamak için uzman olmanıza gerek yoktur. Bu konuda kısa bir araştırma yaparak siz de dolandırılmaktan ve hayal kırıklığına uğramaktan kurtulabilirsiniz.

Yapmanız gereken en doğru yöntem cinsin özelliklerini öğrendikten sonra yavrunuzu gidip görmek olacaktır. Eğer görmeniz mümkün değilse detaylı sorularla satıcıdan gerekli bilgileri alabilir, fotoğraf ve video yardımıyla yavruyu inceleyebilirsiniz. Köpeğinizin safkan olabilmesi için anne ve babasının aynı cinsten olması gerekmektedir. Bu nedenle sadece yavruyu değil aynı zamanda anne ve babayı da görmeniz gerekmektedir. Satın alacağınız kişi ya da sitenin güvenli olduğundan emin olmalısınız. Köpeğiniz şecereli olmalı ve sertifika sahibi satıcılardan alım yapmaya özen göstermelisiniz. Web site üzerinden alım yaparken sitenin güvenilir olduğundan emin olmalı ve bu konuda titiz davranmalısınız. Aksi takdirde dolandırılmanız kaçınılmaz olabilir.

Safkan Toy-Poodle Özellikleri Nelerdir

T.C. kimlik numarası ezberleme şekli zeka türünü ele veriyor! T.C. kimlik numarası ezberleme şekli zeka türünü ele veriyor!

Poodle-Toyların en belirgin özellikleri arasında parlak, kıvırcık tüyleri gelmektedir. Kürkleri oldukça kaliteli ve pelüş yapıdadır. İlk bakışta oyuncağı andırmalarının en büyük sebebi de bu kıvırcık kürk yapısıdır. Standart ve minyatürler kadar belirgin ve uzun olmasa da oyuncaklar da uzun bir burun yapısına sahiptir. Oyuncaklar atletik görünümlü köpeklerdir ve uzun bacak yapısına sahiplerdir. Oldukça geniş bir renk spektrumuna sahip bu köpekler yaygın olarak siyah ya da koyu turuncu kahveye çalan renklerdedirler. Yine de bütün yaygın köpek renklerinde olabilirler.

Gözleri parlak ve ovaldir. Kuyrukları yarı boyuna kadar dik daha sonra düşük ilerler. Yuvarlak bir pati yapısına sahiptirler.

Toy-Poodle Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Poodle-Toy cinsi bir köpeği sahiplenirken unutmamanız gereken bazı önemli detaylar vardır. Sahiplerine olan aşırı bağlılıkları ile tanınan bu cinsin evde uzun süreler yalnız bırakılmaması tavsiye edilmektedir. Düzgün eğitim verilmediğinde havlama ve ısırma gibi davranışlar gözlemlenebilir. Bu nedenle alırken eğitim verme konusunda sabırlı ve kararlı olmanız gerekmektedir.

Oldukça akıllı bir cins olması sebebiyle eğitimlerini hızlı bir şekilde kavrayacaktır. Bu cinsin pahalı ve yabancı bir tür olması sebebiyle diğer cinslere oranla farklı bir fiyatlandırması vardır. Bu nedenle merdiven altı, bilinmeyen ve güvenilir olmayan satıcılardan alınmamalıdır. Ayrıca almadan önce yavrunuzun sağlık durumunun iyi olduğundan da emin olmanız gerekmektedir.

Kaynak : https://www.patilendim.com/17747/poodle-toy