Libya Ulusal Geçiş Konseyi, Liberation gazetesi tarafından ortaya atılan ve Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonra Fransa'ya Libya petrolünün yüzde 35'inin verilmesi konusunda anlaşma yapıldığı yolundaki iddiayı yalanladı.

Paris'te Libya konusunda düzenlenen uluslararası konferansın başlamasından önce basına açıklama yapan Ulusal Geçiş Konseyi Temsilcisi Mansur Seyf el-Nasır, Fransız gazetesi tarafından ortaya atılan iddiayı yalanladı.

Liberation gazetesi, Libya Ulusal Geçiş Konseyi tarafından kaleme alınan ve Katar yönetimine gönderildiği ifade edilen 3 Nisan tarihli bir mektupta, Libya'daki petrolün yüzde 35'inin Fransa'ya verileceği konusunda anlaşmaya varıldığı yolunda ifadelerin yer aldığını duyurdu.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ise söz konusu iddiayla ilgili olarak RTL radyosuna verdiği yanıtta, bu tür bir mektuptan ''haberdar olmadığını'' söylemişti.

Juppe, bununla birlikte, ''muhalifleri destekleyen ülkelere Libya'nın inşasında öncelik verilmesi de gayet mantıklı bir durum. Ulusal Geçiş Konseyi de, resmi bir şekilde yaptığı açıklamada, kendilerini destekleyenlere öncelik verileceğini duyurmuştu'' diye konuşmuştu.