Suriye-ye gitmek üzere Rusya-nın St. Petersburg limanından hareket eden ve yakıt ikmali için yaklaştığı Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol limanında, mühimmat taşıdığı gerekçesiyle el konulan Rus gemisi serbest bırakıldı.

Rum radyosu, Saint Vincent bandıralı olduğu belirtilen Chariot isimli Rus gemisinin Limasol'dan ayrılmasına izin verildiğini duyurdu.

Rum Yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, dün akşam itibarıyla Rum makamlarınca bağlanan geminin, rotasını değiştirdiği için serbest bırakıldığını, geminin Suriye-ye gitmeyeceğini söyledi.



-Rum Dışişleri Bakanlığının açıklaması-



Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı da, Rusya-nın St. Petersburg limanından hareket eden ve yakıt ikmali için yaklaştığı Limasol limanında mühimmat taşıdığı gerekçesiyle el konulan -Chariot- adlı Saint Vincent bandıralı Rus gemisindeki mühimmatın güzergahının Türkiye ve Suriye olduğunu öne sürdü.

Rum haber ajansına göre, Rum Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ''Geminin güzergahının Türkiye ve Suriye olması nedeniyle başta, gemiye yakıt ikmali yapılmasına ve geminin limandan ayrılmasına izin verilmediği, ancak geminin kaptanlarının rota değiştirme kararının akabinde yetkili makamlardan gerekli izinlerin verildiği'' belirtildi.