Trump'ın avukatlarından Cobb ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve "Kushner'in itibarının yıpratılmak istendiğini" bildirdi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı avukatlarının,  Rusya soruşturması sürecindeki açıklamaları nedeniyle Trump'ın damadı ve  başdanışmanı Jared Kushner'in Beyaz Saray'daki görevini bırakmasını istedikleri  ileri sürüldü. 
 
Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan habere göre,  Beyaz Saray'a yakın bazı avukat ve danışmanlar, Kushner'in görevden ayrılması  gerektiği konusunda Trump'ı ikna etmeye çalıştı.
 
İddiaya göre ismi açıklanmayan avukatlar, Kushner'in Rusya  soruşturmasındaki tutumu ve açıklamalarıyla Trump'ı zora soktuğu ve bu sebeple  görevinden ayrılması gerektiği konusunda Trump'la bir görüşme dahi  gerçekleştirdi. Bununla beraber Kushner konusunda Trump'ın avukatları arasında  bir uzlaşma olmadığı ve bazı avukatların da konuyu sadece aralarında tartıştığı  belirtildi.
 
KUSHNER KONUSU TRUMP'A SÖYLENDİ Mİ?
 
Trump'ın hukuk ekibinin başındaki isim olan John Dowd, WSJ'a yaptığı  açıklamada, Kushner'in ayrılması gerekmediğini kaydederek, "Bildiğim kadarıyla  konu Başkan'a taşınmadı." değerlendirmesinde bulundu.
 
Öte yandan Trump'ın avukatlarından Ty Cobb da Washington Post  gazetesine yaptığı açıklamada, "iddiaların gerçeği yansıtmadığını" ve bu  haberlerdeki asıl amacın "Kushner'in itibarının yıpratılması" olduğunu iddia  etti. Cobb, iddiaların artık geride kaldığını ve tartışmaya konu olan kişilerin  uzaklaştırıldığını belirterek, "Kişisel nedenlerle Kushner'i ve ailesini yıpratma  gündemiyle hareket eden kişiler artık etrafta yok. Kushner'i hedef alan bu gizli  işler bir daha ilgi görmeyecek." ifadelerini kullandı.
 
KUSHNER İDDİALARI REDDETMİŞTİ
 
Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, halen devam eden Rusya  soruşturması kapsamında Kongrede ağustos ayında yaptığı bir açıklamada, "Trump'ın  seçim kampanyası döneminde Ruslarla görüşüp gizli iş birliği yaptığı" iddialarını  reddetmişti. Kushner, Trump'ın seçim kampanyasının Rusya ile örtüşemeyeceğini  çünkü kampanyayı yürüten ekibin "çok işlevsiz" ve "yabancı bir hükümetle koordine  olmayacak kadar dağınık" olduğunu ifade etmişti.
 
Kushner, 24 Temmuz'da da Senato İstihbarat Komitesi önünde kapalı  oturumda soruları yanıtlamış, "Herhangi bir yabancı hükümet ile gizli iş birliği  yapmadım ve kampanyada görev alanlardan iş birliği yapan kimseyi de görmedim.  Uygunsuz herhangi bir bağlantım yok. Kendi işletmelerimin finansmanı için de Rus  fonlarına güvenmedim." açıklamasında bulunmuştu.
 
8 Kasım 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine Rusya'nın siber saldırı  yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Trump'ın  damadı ve başdanışmanı Kushner'in yanı sıra büyük oğlu Trump Jr. da Kongredeki  kapalı oturumda geçen hafta senatörlerin sorularını cevaplamıştı.
 
ABD'de Kongre'den ayrı olarak Özel Yetkili Savcı Robert Mueller de  Rusya soruşturmasını yürütüyor ve Trump'ın yakın ekibi ile görüşmelerini sürdürüyor.