Isparta Sağlık Müdürlüğü, Isparta- Burdur Tabip Odası Başkanı Nöroloji Uzmanı Dr. Metin Aydın'ı şehir merkezine 105 kilometre mesafedeki Yalvaç İlçesi'ne 1 ay süreyle geçici olarak görevlendirdi. Tabip Odası Yönetim Kurulu, Başkan Metin Aydın'ın ‘haksız ve gayri kanuni’ uygulamaya maruz kaldığını ileri sürerek basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, oda başkanının Yalvaç'a geçici görevlendirilmesine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması istemiyle İdare Mahkemesi'ne başvurulduğu belirtildi.

Kadrosu Isparta Devlet Hastanesi'nde bulunan Tabip Odası Başkanı Metin Aydın ise kamu kurumu niteliğindeki tabip odası çalışmalarının Anayasa ve uluslararası anlaşmalarda güvence altına alınmasına rağmen haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Aydın, “Tabip odasının çalışmalarının aksamaması için tabip odası sekreteryasının bulunduğu yerde çalışmak durumundayım. Ancak sağlık müdürlüğü 105 kilometre uzaktaki bir ilçeye görevlendirme yaptı. Eylül ayında da Isparta merkezdeki Gülkent Devlet Hastanesi'ne görevlendirildim. Oraya itiraz etmiyoruz çünkü şehir merkezinde olduğu için orada çalışmam tabip odasının faaliyetleri engellenmeyecek. Kasıt aramak istemiyoruz ama uygulama haksız” diye konuştu.

Isparta Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Önal ise “Yalvaç Devlet Hastanesi’nde nörolog ihtiyacı doğmuştur. Biz de kurumlarımızda görevli 7 nörologu 15'er günlük arayla, kısa bir süre için ilçeye görevlendirdik. Yani sadece oda başkanı ilçeye gitmiyor. Uzmanlık alanı ihtiyaç duyulan branş olduğu için buraya görevlendirildi. Hekim olduğunu unutmasın” dedi. Vali’nin istemesi halinde kendisinin bile ihtiyaç duyulan yere gidip görev yapmakla mükellef olduğunu kaydeden Önal, “Aydın'ın, Yalvaç'a görevlendirilmesinde kasıt yok” dedi.

(Mehmet Erçakır Isparta DHA)