Şavşat Cumhuriyet Savcısı Tarık Kondur, adli emanete kayıtlı Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığının deposunda koruma altındayken kaybolan 14 silahla ilgili, ''Maalesef böyle bir olay yaşandı. Olayla ilgili resen soruşturma açtık. İlgisi olabilecek herkesi değerlendiriyoruz, çalışmamız devam ediyor'' dedi.

Kondur, mahkemeler tarafından müsadere kararı verilen ya da iadesine karar verilen adli emanete kayıtlı silahların jandarma komutanlıklarında koruma altında bulundurulduğunu, uygulamanın bu şekilde olduğunu belirtti.

Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığında yaklaşık bir hafta önce yaptıkları sayımda adli emanetteki silahların 14 tanesinin kayıp olduğunu tespit ettiklerini belirten Kondur, ''Bunların tamamı adi suçlarda, ruhsatsız silah taşıma, kavga gibi suçlarda kullanılmış. Kimisi, taşıma ruhsatı bulunmayan silahını taşımış, bununla ilgili yargılama yapılmış, kiminin yargılaması devam ediyor. Kimisi hakkında müsadere kararı verilmiş, fakat bu müsadere kararı verilenler belli bir sayıya ulaştıktan sonra bölge komutanlığına teslim edilmesi gerekiyor. Arkadaşlar bunları teslim etmemişler. Birkaçının da iadesine karar verilmiş, bu tür silahlar'' diye konuştu.

Yaptıkları araştırmada kaybolduktan sonra silahların herhangi bir suçta kullanılmadığını belirlediklerini anlatan Kondur, ''Maalesef böyle bir olay yaşandı. Olayla ilgili resen soruşturma açtık. İlgisi olabilecek herkesi değerlendiriyoruz, çalışmamız devam ediyor. Jandarmanın bu konuda büyük bir hassasiyeti var, onlar da çok iyi çalışıyorlar konuyla ilgili, hem inisiyatif kullanarak hem de bizim talimatlarımız doğrultusunda. İnşallah kısa zamanda neticeye kavuşacağımızı umut ediyorum. Adi suçlarda kullanılan silahlar bunlar, hiçbir siyasi yönü yok'' dedi.