Sedat PEKER Sakarya doğumlu Rize'li bir aileden gelen çok sevilen bir iş adamıdır. Hakkında yapılan bir suçlama ile 1998 yılında cezaevine girmiş ve ardından 1999 yılında tekrar serbest bırakılmıştır. Sedat Peker ardından hakkında yapılan Ergenekon davası sonucu 5 ağustos 2013 yılında tekrar cezaevine girmiş ve ardından 10 Mart 2014 yılında tekrar serbest bırakılmıştır.

Sevilen isimlerden biri olan Sedat PEKER hakkında birçok kitap yazılmış ve film çekilmiştir. Günümüzde birçok sosyal aktiviteye katılarak insanların gönlünü daha da kazanmaktadır. Son olarak geçtiğimiz günde katılmış olduğu kutlu doğum haftasında konuşan Sedat PEKER büyük bir coşku ile alkışlanmış ve sevenlerinin gönlünde farklı bir yerde taht kurmuştur.

Sedat PEKER'in bu denli sevilmesi altında birçok iyi davranışı yatmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak yardımsever kişiliğini söyleyebilmemiz mümkündür. Sedat PEKER zengin ve cömert kişiliği ile tanınmaktadır. Birçok okulla, yardım kuruluşlarına yapmış olduğu yardımlar ile bilinmektedir. Sedat PEKER birçok ünlü isim tarafından da oldukça sevilmektedir. Her yıl yüzlerce futbolcu, sanatçı, oyuncu ünlü isim Sedat PEKER'i ziyaret etmektedir.

Sedat PEKER'in kendinin kaleme aldığı birçok sözü bulunmaktadır. Bu denli çok sevilmesi bu sözlerin her yerde paylaşılmasına ortam hazırlamıştır. Sedat peker facebook dahil bir çok sosyal medya sitesinden aktif olarak paylaşımlarda bulunmaktadır. Sedat PEKER günümüzde reis ismi ile anılmaktadır ve en çok sevilen iş adamlarından biridir. Doğru bildiği konularda insanların arkasında duran bir kişiliğe sahiptir. Bu kişiliğe sahip çıkılması gereken ve varlığı ile bu ülkeye çok şey kazandırmış ve kazandırmaya devam eden bir insandır. Saygı duyulmayı ve takdir edilmeyi hak eden güzel bir insandır.