Şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde, şehitlikleri ziyaret ederek, evlatlarıyla hasret giderdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Fatih'teki Edirnekapı Şehitliği'ne gelen aileler, yanlarında getirdikleri künye, cevşen ve tespihleri mezar taşlarına astı.

Şehitlerine, Kur'an-ı Kerim ve özellikle de Yasin-i Şerif okuyan aileler, evlatlarının mezarı başında dua etti.

Şehit yakınları, bir yandan mezarları çiçeklerle donatırken, diğer yandan da mezarlara bakım yaparak kurumuş yaprakları elleriyle topladı. Şehitlikte görevli askerler, şehit ailelerine çikolata ikram ederek, yaşlı olanlara mezarları sulamalarında yardım etti.

Şehit Piyade Onbaşı Levent Yavuz'un annesi Feride Yavuz, 4 Ekim 1997'de Sivas Divriği'de çatışmaya giderken askeri aracın mayına çarpması sonucu şehit olan oğlunun acısını ilk günkü gibi yaşadığını söyledi.

Yavuz, şehitliğe gelip oğlunu ziyaret ettiğini belirterek, ''Evladımızı okşayacağımıza taşları okşuyoruz, seviyoruz! Çiçeklerle kendimizi avutuyoruz. Mezardaki fotoğrafının karşısında oturuyoruz, sanki bizi duyuyormuş gibi dertleşiyoruz. Başka yapacağımız bir şey yok ki'' dedi.

Her şehit haberinde acılarının tazelendiğini vurgulayan Yavuz, ''İnşallah bundan sonra başka anneler ağlamaz. Bu 13 şehitten sonra hasta oldum üzüntüden. Çünkü aynı duyguyu yaşıyorum. O acının nasıl olduğunu gördüm ben. Daha fazlasına yürek dayanmıyor. Güle oynaya askere gönderiyorsun, bayrağa sarılı geri geliyor. Hangi yürek dayanır buna?'' diye konuştu.

Şehit Jandarma Komando Er Mustafa Türk'ün annesi Nihal Türk de oğlunun Hakkari'de görev yaparken 31 Mayıs 1999'da mayına basarak şehit düştüğünü anlattı.

Türk, eli kolu bağlı oturmaktan başka bir şey yapamadıklarını ifade ederek, ''15 yıldır gelip ziyaret ediyoruz. Bir şey istemiyor bizden. Ona bayramlık alacağım, istemiyor! Kur'an okuyoruz. Kurban olduğum Allah'a havale ettik, boyuna da gidiyor, ne olacak bilmiyorum, nereye kadar gidecek'' şeklinde konuştu.