Web sitesinin Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarının arama sonuçlarında daha üst sıralarda görüntülenebilmesi için yapılan optimizasyon işlemleri SEO hizmeti kapsamında gerçekleştirilir. Arama motoru sonuçlarının üst sıralarında yer almak birçok yönden fayda sağlamakla birlikte SEO çalışmasının yalnızca bir kerelik olmadığı unutulmamalıdır. Web sitelerinin sürekli olarak optimize edilmesi gerektiğinden SEO sonu olmayan devamlı bir süreç olarak değerlendirilmelidir. Bunun başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için arama motoru sıralamalarının mantığı anlaşılmalı, en son algoritma güncellemeleri takip edilmeli ve rakiplerden bir adım önde olmaya özen gösterilmelidir.

SEO İçin En Önemli Unsurlar Nelerdir?

Dünya üzerinde en çok kullanılan ve en popüler arama motoru olan Google günde 6.5 milyardan fazla arama işlediğinden dolayı Google arama motoru sorgulama sonuçlarında üst sıralarda yer almak web sitelerine önemli miktarda trafik çekme imkanı verir. Bu nedenle çok önemlidir.

Arama motoru sıralama kriterleri Google’ın arama algoritmaları ile birlikte sürekli olarak gelişmekte ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlanması için yapılan arama ile en ilgili olan içeriği sunmaya odaklanmaktadır.

Bir web sayfasının yüklenmesi için geçen süre sayfa hızı olarak adlandırılmakta olup bir web sayfasının hızlı yüklenmesi web sitesinin arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlayan önemli bir unsur olarak kabul edilir. Bu nedenler web sitesinin performansı sürekli olarak izlenmeli ve ne kadar iyi bir performans sergilendiğine dair fikir sahibi olunmalıdır.

İnternet erişiminin günümüzde çok farklı cihazlarla sergilenebiliyor olması duyarlı tasarım kavramının giderek önem kazanmasına neden olmaktadır. Duyarlı tasarım herhangi bir web sitesinin öğelerinin farklı ekranların boyutlarına uyabilecek şekilde otomatik olarak ayarlanması yoluyla farklı cihazlarda tüm kullanıcılar için en uygun deneyimin sağlanması anlamına gelir. Duyarlı tasarım anlayışının benimsendiği mobil uyumlu web sitesi sayfaları arama motoru sorgulama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alır.

Yüksek kaliteli içeriğe sahip olmak da arama motoru sonuçlarını doğrudan etkileyen kriterlerden biridir. Belirli soruların yanıtlaması amacına yönelik olarak ilgili ve doğru bilgiler sunulması çok önemlidir. Google web sitesi içeriklerinin uzunluğunu, yapısını, ilgili anahtar kelimelerini ve bilgilerini değerlendirmekte olduğu için daha fazla organik trafik sağlanması ve sitenin görünürlüğünün artırılması için benzersiz ve orijinal içerikler oluşturmaya özen gösterilmelidir.

Gelen bağlantılar olarak da adlandırılan backlink’ler web sitesinin otoritesinin bir göstergesi olarak hizmet vermekte olup diğer web sitelerine yerleştirilerek bağlantı veren linkleri ifade eder. Bir başka web sitesinin içeriğinde sizin bağlantınız yer aldığında, siteniz alakalı bir kaynak olarak işaretlenir. Güvenilir web sitelerinden yüksek kalitede backlink’lere sahip olan sayfalar arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer almaktadır.

Google kullanıcı deneyimini, bekleme süresi ve hemen çıkma oranı dahil olmak üzere birçok farklı etken üzerinden ölçümlemektedir. Ziyaretçiler bir siteye girer ve kısa süre içerisinde ayrılırsa Google siteyi arama ile ilgisiz olarak değerlendirir. Ziyaretçinin arama sonucunda girdiği sayfada bir süre kalması sitenin değerli bilgiler sağladığı ve olumlu bir kullanıcı deneyimi sunduğu kabul edilir.

Bir web sitesinin ve ziyaretçilerin siber saldırılardan korunması için gerçekleştirilen eylemlerin tümü site güvenliği kapsamında yer alır. Bu yüzden Google HTTPS ile güvence altına alınan web sitelerini ön plana çıkarmakta olup güvenli değil şeklinde işaretlenen siteleri ziyaretçiler nezdinde geri planda tutar. Her web kullanıcısı için en önemli unsurların başında güvenlik geldiği için web sitelerine mutlaka bir SSL sertifikası eklenmelidir.

SEO çalışmalarının sonuçları genellikle ilk aydan itibaren görülmeye başlanmaktadır. Ancak bu çalışmalardan istenilen verimin elde edilebilmesi için anahtar kelimelerde ilk sayfada ya da ilk 5 sıralama içerisinde yer alınması gerekmektedir. Bu durumun gözle görülür bir etki oluşturması sektörel rekabete göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle 3-6 ay arasında gerçekleşir. SEO çalışmalarından istenilen verimin elde edilebilmesi için en ay 3 ay gerekmekle birlikte SEO yatırımlarının uzun vadede kendisini koruması mümkün olmaktadır. Ayrıca kullanıcılar organik arama sonuçlarına çok daha fazla güvendiği için SEO her zaman için önemli bir avantaja dönüşebilmektedir.

Simur Digital İle Yeriniz Garanti

Simur Digital uzun yıllardır sektörde faaliyet göstermekte olup SEO danışmanlık hizmeti sürecinin tüm aşamalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye odaklanmaktadır. Uluslararası düzeyde SEO ve Dijital Pazarlama çalışmaları konusundaki iddiası ile dikkat çeken Simur Digital remote ve şeffaf bir çalışma prensibi benimsemektedir. Simur Digital’in alanında uzman ekibi aracılığı ile sunduğu SEO hizmeti içerisinde yer alan kapsamlı çalışmalar sayesinde tüm müşterileri, rakipleri ile yarışabilmenin yanı sıra düzenli SEO çalışmaları ile onların önünde yer almaktadırlar. Simur Digital sektörlerinden bağımsız olarak, kullanıcıların web siteleri ile daha çok etkileşim içerisinde olmasını isteyen tüm müşterilerine SEO danışmanlık hizmeti vermektedir. Simur Digital SEO çalışmalarında Ahrefs, Moz, Deepcrawl, SEMRush, Majestik, Screaming Frog ve daha birçok araç kullanmaktadır. Kullanılan tool’lar ile iş ortaklarının web siteleri düzenli bir şekilde kontrol edilmektedir.