Yurt dışında yüksek lisans programları öğrencilerin profesyonelleşmek istedikleri alanlarda eğitim alabilmeleri için dizayn edilmiştir. Yüksek lisans programlarına katılarak sizler de dünyaca ünlü profesörlerden ve kurumlardan eğitim alabilirsiniz. Böylelikle iş hayatınızda elde ettiğiniz bu bilgileri avantaja da çevirebilirsiniz. Kendiniz için en uygun yüksek lisans eğitimini bulabilmek için öncelikle ülkelerin özelliklerine bakmalısınız.

Amerika Yüksek Lisans

Amerika üniversitelerinde 3.0 not ortalamasına sahip olmak gibi bir şart vardır. Ancak 3.0 not ortalamasının altındaki öğrenciler için de farklı çözümler vardır. Öğrenciler iyi bir niyet mektubu ve not ortalamalarının düşüklüğünün sebebini açıklayan mektup ile okullara kabul edilebilirler. Amerika’nın bazı üniversiteleri ise 2.0 üzerinde not ortalaması olan öğrencileri kabul eder. Ücretler ise kurumlara göre değişkenlik gösterir. Karşılaştırma yaparak doğru kararı alabilmeniz mümkündür.

İrlanda Yüksek Lisans

İrlanda üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için Amerika ile aynı not ortalaması beklenir. Fakat öğrencilerin daha düşük not ortalamaları ile kabul edildiği yüksek lisans programları da vardır. 2.0 ve üzeri not ortalaması ile kabul alınan hazırlık eğitimlerinden sonra doğrudan geçiş yapılabilir. İrlanda yüksek lisans programlarının 1 yıllık olması da sizlere avantaj sağlar.

İşletmeniz İçin Özel Tasarım Karton Bardaklar İşletmeniz İçin Özel Tasarım Karton Bardaklar

İngiltere Yüksek Lisans

İngiltere üniversitelerinde önerilen not ortalamaları 2.5 ve üzeridir. Not ortalamasının daha düşük olduğu durumlarda farklı seçenekler devreye girer. Pre-master seçeneğinin İngiltere’de yaygın olması öğrencilerin yüksek lisansa kabul edilmese bile pre-master ile kabul alarak sıralamalardaki iyi üniversitelere kabul edilmesi mümkün hale gelir.

Kanada Yüksek Lisans

Kanada yüksek lisans programları için 3.0 ve üzeri not ortalaması önerilir. Diğer ülkelere göre biraz daha zor politikalar izleyen Kanada, 3.0 altındaki öğrenciler için bazı pathway programlarıyla kabul verir. Öğrenciler aynı zamanda bir diğer seçenek olarak Kanada’da postgraduate programlarını da değerlendirebilirler. Bu tür programlar 2.0 ve üzeri not ortalamasındaki öğrencileri kabul edebilir. arasında değişken seçenekler bulabilirsiniz. En popüler yüksek lisans rotaları arasındaki Kanada eğitim hayatınız için tercih edebileceğiniz ülkeler arasındadır.