Hava sıcaklığı İç ve batı bölgelerde 4 ile 6 derece azalırken, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun Doğusu dışında kalan tüm bölgelerin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, ülkenin iç ve doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

-YURDUN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ YAĞMURLU-
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan tüm bölgelerde yağış bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, ülkenin iç ve doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

-SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARI-
Meteoroloji, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Bartın, Tokat, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışa karşı uyarıyor. Öte yandan, Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), iç ve doğu bölgelerde güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden özellikle soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ HALA GÜNDEMDE-
Yine Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ile gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusundaki buzlanma ve don olayına karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BÖLGELERDE HAVA-
Marmara: Çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Yalova ile zamanla İstanbul çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

-EGE DE KAR BEKLENİYOR-
Ege: Parçalı çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar zamanla Kuzey Ege'de kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice esecek.

-AKDENİZ DE SEL BASKINI İNTİMALİ-
Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak, zamanla Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) karla karışık yağmur, gece saatlerinden sonra kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, muhtemel sel baskınlarına karşı özellikle üreticileri uyardılar.

-İÇ ANADOLU ARALIKLI YAĞIŞLI OLACAK-
İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; öğleden sonra doğusunda (Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Niğde) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

-KARADENİZ KARLA KARIŞIK YAĞMURLU-
Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

-DOĞU ANADOLU DA BUZLANMA VE DON TEHLİKESİ-
Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; karla karışık yağmur ve kar, batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan ve Tunceli) sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Erzincan, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; batısında güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacak.