Eski zamanlardan günümüze birçok alanda çeşitli sebeplerden ötürü bir şeyleri soğutma ihtiyacı hissedilmiştir. Gerek besinlerin dondurulması, gerek fidanların dondurulması, gerek tohumların dondurulması hatta gerekse ölümcül hastalığa yakalanan insanların yüzyıllar sonra hastalıklarının tedavisi bulunduğunda çözdürülmek üzere dondurulması olsun. Bu  mekanların soğutulması işlemi uygulanırken yaklaşık -20 ila -40 derece arasında bir sıcaklık durumu söz konusudur. Hal böyle olunca dondurulmak istenen ürünler için oluşturulan ortam elemanları bu soğukluk şartlarına her zaman dayanamamıştır. Kullanılan mekanın ve mekan unsurların bu soğutma işleminden zarar görmemesi için mekanı ısısını belli ölçüde tutmak gerekmektedir. Soğuk oda ısıtma sistemleri bu gibi durumlara çare olarak karşımıza çıkmaktadır.

Soğuk oda ısıtma sistemi hangi amaçla kullanılmaktadır?

Soğutulan mekanda mekan elemanları ısı koşullarına dayanamayıp yıpranmaktadır. Buz tutan toprak rutubetlenerek etrafına edisyon yapmaktadır. Bu da işletmenin malzemelerinin biçimsizleşmesine hatta kullanılamaz hale gelmesine sebep olmaktadır. Soğuk oda ısıtma sistemleri döşenerek bu olası durumların gerçekleşmesinin önüne geçilmektedir. Soğuk oda ısıtma sistemiyle, odaların çalışma şartları ciddi derecede iyileştirilmektedir ve soğuk oda sisteminin arzalanması engellenmektedir.

Soğuk oda ısıtma sistemi nasıl uygulanmaktadır?

Soğuk oda depolarındaki ısıtma odanın yapım aşamasında ya da restorasyon sırasında uygulanabilmektedir. Uygulama mekandaki beton üzerine sabitlenen ısıtıcı şiltelerle ya da hasır teçhizat üzerine sabitlenen ısıtıcı kablolarla gerçekleştirilmektedir. Sözü geçen yöntemlerde kullanılan kablolar birbiriyle aynı kalitedeki kablolardır. Isıtıcı şilteler projeye uygun olarak hazırlanıp uygulama alanına irsal edilmektedir. Isıtmax bu uygulama sürecinde yaklaşık 30 yıllık tecrübesi ve Alman Polimer teknolojisiyle kullanıcılarına SafeMax garantili soğuk oda ısıtma hizmeti vermektedir.

Isıtmax Soğuk oda ısıtma sistemlerinin işleyişi nasıldır?

Isıtmax’in uygulamış olduğu bu sistemler sık sık açılıp kapanan soğuk oda kapılarının önündeki don oluşumunu engeller, mekanın fiziksel şartlara karşı aşınmasının önüne geçer. Zemin sensörleri ve kontrol panosuyla kullanıcısının hizmetine sunduğu bu teknoloji -60 dereceye kadar sonsuz bir süre boyunca çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu üst seviye tesisatların bozulması gibi bir durum söz konusu değildir, ISITMAX.COM tüm ürünlerinde olduğu gibi bunda da bozulma riskini minimize ederek lider firma statüsünü korumakta ve uzun ömürlü soğuk oda ısıtma sistemleri üretmektedir.