Şok Dalga Tedavisi, insanların hayatında önemli bir yeri olan cinsel sorunlar için, şok dalga tedavisi giderek daha fazla yaygınlaşan bir tedavi yöntemidir.  İnsanlar, hangi yaşta olursa olsun belirli ihtiyaçlarını karşılama isteği duyarlar. Yaşa bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunları bir yana bazı durumlarda daha erken yaşlarda, cinsel sorunlar yaşanabilmektedir. Erkekler bu tip sorunlar yaşadıklarında, mutsuz olurlar, aile yaşantıları olumsuz etkilenir fakat kolay kolay doktora gidemezler. Bunda kalıcı bir çözüm olmadığına inanmaları da etkilidir. Ancak şok dalga tedavisi ile bu düşünce değişmeye başlamıştır.

Şok Dalga Tedavisi Neden Öne Çıkmaktadır?

Erkekler yaşadıkları sertleşme sorununu doktorla paylaşma konusunda istekli davranmazlar. Burada toplum baskısı rol oynamaktadır. Bununla beraber, her ilişkiden evvel ilaç kullanılması durumu, erkekler açısından tedaviden kaçınılmasının bir diğer nedenidir. Cerrahi operasyon ve mutluluk çubuğu olarak bilinen aparat son çare olarak görülmektedir. Ancak geliştirilen yeni yöntem, şok dalga tedavisi sertleşme sorununa kalıcı çözüm bulduğu için erkekler tedavi konusunda daha istekli davranmaktadır.

Şok Dalga Tedavisi Nasıl Ortaya Çıktı?

Bilindiği gibi, ürologlar idrar yolu hastalıklarıyla da ilgilenen hekimlerdir. Bu anlamda şok dalga tedavisi uzunca bir zamandır, böbrek taşı kırmak amacıyla kullanılmakta idi. Bazı hekimler şok dalgalarının insana zarar vermeyen tedavisinin başka amaçlarla kullanılıp kullanılamayacağını araştırdı. Bu amaçla düşük dozda dalgalar kalbe uygulandı, burada bazı damarların yeniden uyarıldığı keşfedildi. Benzer şekilde, yoğun bir damar ağının bulunduğu erkek cinsel organına düşük dozda dalgalar verildi. Bu şok dalgaları, bazı damarları uyararak yeniden aktive olmalarını sağladı. Dahası, yeni damarların oluşması sağladığı görüldü. Damarlar sağlıklı hale gelince, penisin kanlanması mümkün oluyor ve böylelikle sertleşme gerçekleşiyordu. Hiçbir yan etkisi olmayan şok dalga tedavisi böylelikle serleşme sorunu olan erkekler açısından çare oldu.

Şok Dalga Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Bu yöntem yan etkisi olmayan bir yöntem olmasına karşın, bazı hastalara uygulanması sakıncalıdır. Şok dalgası tedavisi yapan hastaneler çok önemlidir. Kalbinde pil olan kişiler veya kalp hastalığı olanlar bu durumlarını hekime mutlaka bildirmelidir. Bunun dışında Hekimlerin uygun gördüğü çok geniş bir grup hastaya, şok dalga tedavisi uygulanır ve genellikle olumlu sonuçlar alınır. Şok dalgaları, penis içindeki kılcal damarlarda bir hassasiyet yaratıyor ve vücut bir refleks olarak yeni damar oluşumuna başlıyor. Tedavi bu mantık üzerinde ilerliyor. Bu işlem, damarlarda oluşmuş hasara göre, farklılık arz etmekte ve fakat genellikle olumlu netice vermektedir. Söz gelimi, şeker hastası olan bir erkeğin damarlarında daha fazla hasar oluşmuş olması normal karşılanırken, tedavisinin de biraz daha uzun sürmesi anlaşılabilir bir durumdur.

Şok Dalga Tedavisi Pahalı mı?

Ömür boyu ilaç kullanımıyla kıyaslandığında şok dalga tedavisi fiyatı oldukça ekonomik bir tedavi yöntemidir. Üstelik bu tedaviden sonra ilaç kullanılması gerekmez. Bazı durumlarda ek seanslara ihtiyaç duyulur. Detaylı bilgi için, https://www.sokdalgatedavisi.com/iletisim/ adresini ziyaret edebilirsiniz.