Balkanlardan gelen yeni kar yağışı tüm Türkiye'ye pazar gününe kadar etkisi altına almış olacak. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tahminlerine göre balkanlardan gelen karın arkası Sibirya soğukları. Öyle soğuklar olacak ki pazar günü resmen donacağız.


Hava sıcaklığı Sibirya'dan inen soğuk dalga ile 8-10 derece arasında düşecek. Sıcaklık düşüşü Antalya ve Adana dahil tüm yurtta görülecek. Dondurucu soğuklar bu ayın sonuna kadar da etkili olacak.


HAVA DURUMU TAHMİNİ KAR BEKLENEN İLLER


Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahmininde kuvvetli kar yağışı için uyarılan iller listesine yenileri eklendi. Bugün kuvvetli kar altında olan iller listesinde Bursa , Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bilecek, Kütahya, Afyon, Isparta, Konya, Burdur, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Karabük, Sinop, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Ağrı ve Van yer alıyor.

PAZARA DİKKAT HAVA DONDURACAK


Yurdu etkileyen yeni kar yağışı pazar gününe kadar devam edecek. Pazar günü ise kar Türkiye'yi terkederken Sibirya soğukları etkili olmaya başlayacak. Bütün yurtta dereceler eksileri gösterecek. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altına inmiş olacak.