Türkiye’nin ve Orta Anadolu’nun turizm merkezleri arasındaki Nevşehir’in her bir köşesinde eşsiz bir güzellik bulabilirsiniz. Henüz Nevşehir’e gitmediyseniz ve yakın zamanda gitmeyi düşünüyorsanız görmeniz gereken yerleri inceleyebilirsiniz.

Temenni Tepesi

Ürgüp sınırlarında bulunan bu tepe, bölgenin merkez kısmında yükseliyor. Temenni Tepesi’nde bir şeyler içerek soluklanabilirsiniz. Bu tepeyi özel kılan nokta, bütün peri bacalarını kapsayan ve Kayseri’ye kadar uzanan manzarasıdır. Özellikle gün batımında bu tepede keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Göreme Açık Hava Müzesi

Türkiye’nin önemli tarihi bölgeleri arasında yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’nin tarihi M.S. 4. yüzyıla kadar uzanıyor. 13. yüzyıla kadar manastır hayatının sürüldüğü bölgede günümüze kadar ulaşan birçok tarihi eser de bulunuyor. Göreme Açık Hava Müzesi manastır, kilise, şapel gibi farklı bölümlere ev sahipliği yapıyor.

Kapadokya

Nevşehir denildiği zaman akla ilk gelenler arasında Kapadokya’da yer alıyor. Kapadokya ve Peri Bacaları, Nevşehir ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Derinkuyu Yeraltı Şehri

Nevşehir’in en büyük yeraltı şehri olan Derinkuyu Yeraltı Şehri, gizemli yapısıyla dikkat çekiyor. Sekiz katlı olan ve 85 metre derinlikte olan Derinkuyu Yeraltı Şehri, bir kilise, ahır, mezar odası ve mutfak gibi bölümlere de ev sahipliği yapıyor.

Ihlara Vadisi

Bu bölge en büyüleyici yerler arasında bulunuyor. Bozkır görüntüsünün altında tarihi bir doku barındıran Ihlara Vadisi, manzarası ve tarihi yapısıyla görenleri adeta büyülüyor. Binlerce yıl önce yüzlerce kiliseye ev sahipliği yapan vadi, Nevşehir’in unutulmaz yerlerinden birisi oluyor.

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Kayalara oyulmuş sekiz katlı devasa büyüklükteki bir yeraltı şehri olan Kaymaklı, Nevşehir’de gezilebilecek en gizemli mekanlardan birisi oluyor. Derinkuyu ile kıyaslandığı zaman boyut olarak biraz daha küçük kalan Kaymaklı, henüz tespit edilmemiş olsa da Derinkuyu ile bağlantı kurabildiği düşünülen tünellere de sahip olduğu düşünülüyor.

Nevşehir seyahatiniz esnasında konaklama için iyi bir yer arıyorsanız farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Nevşehir otelleri arasında karşılaştırma yapabilir ve gezeceğiniz bölgelere yakın konumda olanları tercih edebilirsiniz.