Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihat Makdisi, Arap Birliği'nin talep etmesi halinde Arap gözlemcilerinin görev sürelerinin uzatılmasını onaylayacaklarını söyledi.

Sözcü Makdisi, Arap El Haliç gazetesine verdiği demeçte, Arap Birliği'nden Arap gözlemcilerin görev sürelerinin uzatılması yönünde bir talebin gelmesi halinde bunu onaylayacaklarını kaydederek, şu ana kadar böyle bir talebin kendilerine gelmediğini ifade etti.

Makdisi, Arap gözlemci heyetin başkanı Muhammed Ahmed Mustafa El Dabi'nin raporunun bir nüshasının kendilerine ulaşmadığını da sözlerine ekledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir basın toplantısında Arap gözlemcilerin raporunun bir nüshasının kendilerine de verileceğini söylemişti.

Öte yandan, Champress internet sitesi, Devlet Başkanı Esad'ın ilan ettiği aftan yararlanarak serbest kalan tutuklu sayısının 5255'e ulaştığını belirtti.

Beşşar Esad, geçtiğimiz günlerde Mart ayında başlayan olaylardan dolayı tutuklananların serbest bırakılmasını öngören bir af kararı ilan etmişti.