Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi'nin Suriye'nin son mektubuna karşılık, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'e bir mektup gönderdiği bildirildi.

Champress adlı internet sitesinde yer alan habere göre, bugün Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacağı ziyaret öncesinde bir açıklama yapan El Arabi, Velid Muallim'e bir mektup gönderdiğini ve mektubun, Suriye'nin son olarak gönderdiği mektuba bir karşılık niteliği taşıdığını belirtti.

Suriye'ye uygulanan ekonomik yaptırımların geçici olduğunu ve Suriye'nin ülkeye gözlemci gönderilmesiyle ilgili protokolü imzalaması halinde kaldırılacağını ifade eden El Arabi, bu kararın bazı Arap dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmeler sonrasında alındığını kaydetti.

Champress internet sitesi bunun yanı sıra, Humus Milli Hastahanesi morgunda bulunan ceset saysının şu an için 41 olduğunu duyurdu. Adli tıp yetkililerine dayandırılan habere göre, cesetlerin bazılarının kimliklerinin bilinmediği belirtildi.

Özellikle son dönemde Humus kentinde, adam kaçırma ve işkenceyle öldürme olaylarının çoğaldığı kaydediliyor.

Öte yandan El Cezire televizyonu, Suriyeli eylemcilerin Bab Amro bölgesinde yönetim karşıtı gösteri düzenlediklerini ve gösterilerin havaya uçurulan petrol boru hattına yakın olduğunu ifade ediyor.