İtalya'nın batısındaki Toskana bölgesi sahillerindeki Giglio adası açıklarındaki kayalıklara çarparak, kaza yapan ''Costa Concordia'' isimli gemide, olay anında tahliye işlemini mürettebatın, kaptan Francesco Schettino'nun emrinden önce başlattığı ortaya çıktı.

Kayalıklara çarptıktan sonra ''Costa Concordia''da yaşanılanlar, İtalyan basınına yer bulmaya devam ediyor.

Gazetelerdeki haberlerde, kaptan Francesco Schettino'nun geminin tahliyesi için emir vermekte oldukça geciktiği aktarılırken, daha önce başlanmış olunsaydı, yolcuların tamamının tahliye edebileceği ifade ediliyor.

Olayın meydana geldiği yerel saatle 21.42'den tam bir saat sonra 22.45'te mürettebatın kendi girişimiyle, gemiyi boşaltma sürecinin başladığı kaydedildi. Kaptan Schettino'nun tahliye emrinin ise 22.58'de geldiği belirtildi.

Grossetto kentindeki hapishanede tutulan kaptan Schettino'nun, bugün sorgulanmaya başlanması bekleniyor.

Kaza nedeniyle hayatını kaybedenler şu ana kadar 6 olarak açıklanırken, dün akşam saatlerinde kayıp sayısında güncellemeye gidilmiş ve 24 yolcu, 5 mürettebat olmak üzere 29 kişi olarak açıklanmıştı. Gemide bulunan toplam yolcu sayısı da 4 bin 229 olarak duyuruldu.

Gemideki yakıtın çevreye yayılmaması hususunda araştırmalar sürerken, konuyla ilgili Hollanda'dan teknik bir ekibin geleceği basına yansıdı.