Tesettür giyim son zamanların en fazla tasarım farklılıklarının bulunduğu her sezon yeni ürünlerin yeni kumaş türlerinin piyasaya birçok farklı şekilde sunulduğu bir giyim modasıdır. Tesettürlü bayanların her sezonu yakından takip etmeleri bu giyim ürünlerinin moda karşısında daha hızlı üretim ve tüketimi sağlamanın yanı sıra daha farklı tasarımları da göz önüne seriyor. Tesettür her bakımdan bir uyum gerektiren gerek renk uyumu gerekse pantolon etek üzerine giyilen ürün uyumu olsun tam anlamıyla ciddi bir uğraş ve dikkat isteyen bir giyimdir. Tesettürlü bayanların her sezon farklı ürünleri uygun kapasitede kombinlemesi  renk uyumuna dikkat etmesi bu giyimi daha şık ve gösterişli bir hale getiriyor.

Tesettür modasında her sezon farklı renklerin öne çıktığı göz önünde bulundurulursa  modayı yakalamak bazen oldukça zorlaşabilir. Bu konuda yardım alabileceğiniz hangi renkler uyum sağlar ten rengine göre giyim nasıl olmalı şal rengine göre parçaların kombini ve daha birçok öneri yazıda sizlere örnek olacaktır.  Tesettürlü bayanların zorlanmadan hem daha şık hem daha kolay ve pratik olarak yapacakları kombin önerileri ile her sezonun modasını yakından takip etmenin kolaylığını da anlayarak giyim konusunda daha bilgili ve tecrübeli olabileceksiniz. Klasik giyimden spor tesettür giyimine salaş olandan Retro tesettür modasına geçişleri hızlandırmak sizler için daha kolay olacak.

Tesettür Manto İle Kış Sezonuna Damgayı Vurun

Tesettürde kış giyimi için çok fazla tercih edilen mantolar genellikle koyu renk başta olmak üzere koyu ama pastel tonların yoğun olarak kullanıldığı bir modayı takip ediyor. Pastel tonlar yeşil, mavi, hardal sarısı, bordo, mor ve birkaç renk ile hem karışık olan tasarlanan yada tek renk tercih edilen tasarımları her yerde görmek mümkün oluyor. Bu durumda kış aylarında giyilen koyu renk artık bir gelenek haline gelmiş gibi tercih ediliyor. Peki, tesettürlü kadınlar bu koyu renk kombinleri nasıl yapmalı? Tesettür de fazla renk göz yorucu olduğu için genellikle en fazla üç rengi bir kombinde kullanmak daha avantajlı oluyor. Siyah tesettür manto ile hemen hemen her rengi kombin etmek elbette ki oldukça kolay olacaktır. Siyah kurtarıcı bir renk olarak tesettürlü kadınların hızlı kombin yapmalarını sağlar ve diğer iki renk ne olursa olsun şüphesiz bir şıklığı yakalarlar. İş düğer renk tonlarına geldiğinde mantonun rengini tamamlayan çok fazla kendini göstermeyen renk uyumları tercih edilmelidir. En belirgin örnek olarak yeşil manto ile yapacağınız tesettür kombininiz elbette ki daha açık renk geçişleri ile olmalıdır. Şal rengi zıt bir renk olarak hardal sarısı yada kurtarıcı olarak siyah tercih edilmelidir. Bu renkleri tamamlayacak kapasiteye sahip ayakkabı ve çanta da oldukça şık bir görüntüye sahip olmanızı sağlayacaktır.  Mantolar genellikle daha salaş yada Retro tarzına yakın tasarımlara uygun olan parçalardır. Daha farklı bir görünüme ulaşmak isteyen tesettürlü bayanlar için oldukça fazla tercih edilen model seçenekleri de bulunur. Büyük kalıplar, geometrik geçişler, büyük düğme veya fermuar ayrıntıları ile farklı bir tarzı yakalamak elbette mümkündür.

Tesettür Kap Sonbaharın Tercih Edilen Dış Giyim Ürünü

Son bahar sezonunda genellikle tercih edilen kap modelleri her yıl farklı model ve tasarım seçenekleri ile satışa sunulur. Renkler sonbahara göre seçilir veya mevsimlik olacak ise yaz renklerini de beraberinde taşırlar. Tesettürlü kadınların gerek etekli kombinlerinde gerekse pantolon ile yaptıkları kombinlerinde olsun oldukça fazla tercih ettikleri parçalar arasındadır.  Pardösüye nazaran daha kısa boylarda olan gerek salaş gerekse vücut proporsiyonlarına  uygun olarak üretimleri yapılan kaplar her renk ve desende olabiliyorlar. Yaz için uygun olan kumaş seçenekleri bahar için de farklı renk geçişlerini sağlıyorlar. Mevsimlik olan kumaşlar ile üretilen modeller daha fazla tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Bu durumda tesettür kap modelleri bayanların daha sık kullandığı dış giyim parçaları arasında ilk sırada da denilebilir.  Çok farklı desen ve kesimleri ile her tesettürlü bayanın tercih edeceği tasarımlara sahiptirler. Kap kombinleri genel olarak bahar için daha cıvıl cıvıl renkler olurken sonbahar için sonbaharın kendine özgü renklerini içinde barındırır. Bu da açık tonlar olsa da giyimde sonbaharı yansıtan renkleri kapsar. Şal veya eşarp seçimleri de daha çok desenli sonbaharı anımsatan yaprak, kuru dallar veya bu renk tonlarının bulunduğu geometrik şekiller ile tasarlanmış baskılı modellerdir. Her sezon yeni bir modeli barındıran kap tasarımlarını takip etmek aslında bir sonraki yıl içinde modası sabit kalacak her sezona uygun olan modeller tercih edildiğinde farklı kombinler ile modaya ayak uydurmak daha kolay olacaktır. Tesettür kap modellerinde ara boy diz altı bilek üstü boy seçenekleri de yapılan kombinleri etkiler. Ara boylar ve bilek boylar için etek kombini yapmak kolay olsa da diz altı olan boylarda genelde pantolon kombinler tercih edilir. Boy uzunluğunu daha da kısaltmaması açısından bu tarz bir giyim tercih edilir.

Yeni Sezon Tesettür Pardösü

Tesettür giyimin vazgeçilmez parçası olan tesettür pardösü kadınların kurtarıcı parçalarından biri olarak kullanılır. Uzun boy avantajı ile içine giyilen kıyafetin uyumu farklı olsa da görünmeyeceği için rahat bir giyim sunar. Renk avantajı oldukça fazla ve model olarak da fazlaca zengin tasarımlara sahiptir. Tesettürlü bayanların yaz aylarında açık tonları kullandıkları kış ve sonbahar sezonunda daha koyu tonlarını tercih ettiği dış giyim ürünüdür. Ayakkabı şal ve çanta ile kombini kolay olan pardösü sezonluk olarak değişik tasarımlar ile zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Spor modelleri, klasik modelleri, salaş ve vücuda tam uygunluk sağlayan modelleri ve tasarımları ile bir çok avantaj sağlar. Tesettürlü bayanların genel olarak tercihi olan pardösü desenli tek renk, taşlı, simli ve daha bir çok çeşitli modelleri ile zengin bir çeşitliliğe sahip olarak fazlaca tercih edilir. Şal eşarp kombinleri daha kolay altına giyilecek ayakkabı ile de uygunluk sağlayan modellere sahiptir. Tesettürde kurtarıcı parçaların seçimi her zaman kolaylık olarak kadınların pratik hazırlanmalarını sağlar. Pardösüde bu avantajı sağlayan bir üründür. İster koyu tonlar ister açık tonlar olsun her çeşit renk ile uyum içinde bir kombini ortaya çıkarırlar.

Tesettürlü bayanların giyim ürünlerinde olan çeşitlilikleri kafa karıştırıcı olsa da aslında kolay yollarını bildiklerinde oldukça basit kombin edilebilir parçaları barındırır. Renk uyumlarının takibi boylarına göre seçimlerinde şıklığı sağlayabilecek bir tesettür modasını yakalamak zor değildir. Tesettür kadınların tercihinde farklı moda ve giyim tarzlarını ortaya koydukları parçaları içinde barındırır. Her kadının kendine has bir tarzı olduğu göz önünde bulundurulursa kadınlar kendi tercihleri ile kendi modasını da yaratabilir ve şıklığı kendileri de tasarlayabilirler. Farklı aksesuarlar ile kombin yapıldığında tesettürlü kadınlar şıklığı her daim ayakta tutarlar. Ürünler oldukça fazla ve bu fazlalık ile her çeşit tasarımı kendilerine yakıştırmak da kadınların yapabildiği en iyi kombine bağlı olur. Şıklığı yakalamak için renk uyumu ve vücut hatlarının kıyafete uygunluğu önemli bir noktadır.

Kaynak: https://www.modamerve.com/