Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından İlhan Kantarcı'nın cenazesi toprağa verildi.

Kalp krizinden vefat eden Kantarcı için Büyük Tiyatro'da düzenlenen törene, kendisi gibi Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çalışanı olan eşi Şenay Kantarcı, kızı Zeynep Kantarcı ile diğer yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Ankara Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Akif Yeşilkaya, oyuncu Erdal Beşikçioğlu ile Devlet Tiyatrosu sanatçıları katıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin, törende yaptığı konuşmada, Kantarcı'yı erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Kantarcı'nın 1983'te Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olduktan sonra Devlet Tiyatrosu ailesine katıldığını belirten Bilgin, sanatçının birçok oyunda sahne aldığını, sayısız başarılara imza attığını ifade etti.

Törenin ardından, Kantarcı'nın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tokat'ta 1955'te dünyaya gelen İlhan Kantarcı, 1983'te Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosunda göreve başladı. 1993'e kadar Bursa Devlet Tiyatrosunda görev yapan sanatçı, 1993'te Ankara Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başladı. Ankara Devlet Tiyatrosunda halen sahnelenen ''Genç Osman'' adlı eserde izleyici karşısına çıkan Kantarcı, İzmir, Bursa ve Ankara devlet tiyatrolarında sahnelenen 37 oyunda oyuncu, reji yardımcısı ve rejisör olarak görev aldı. Sanatçının rol aldığı eserler arasında Küçük Kristof Kolombus, Köşebaşı, Mavi Masal, Leonce ile Lena, Rita, Yaprak Dökümü, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Rumuz Goncagül, Helikopter, Bıçak Sırtı, Yusuf ile Menofis, Büyük Romulus, Ghetto, Üç Kuruşluk Opera, Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi yer alıyor.