- Fransa'daki Türk-Fransız dernekleri, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifi aleyhinde yarın başkent Paris'te protesto gösterisi düzenleyecek.

Türk- Fransız Dernekleri Koordinasyon Komitesi tarafından düzenlenen gösteri, Denfert Rochereau meydanında başlayacak ve senato binası önünde sona erecek. Gösteriye, Fransa'nın dört bir yanından çok sayıda Türk göçmen ve Türk kökenli Fransız vatandaşının katılması bekleniyor.

Senato genel kurulunda 23 Ocak'ta görüşülecek yasa teklifi aleyhinde yine aynı gün, senato binası önünde bir protesto gösterisi düzenlenecek.

Gösteride, yasa teklifinin, ''ifade özgürlüğüne ve Fransız anayasasına aykırı olduğu'' vurgulanacak ve Fransız parlamentosunun, ''tarihin, parlamentolar tarafından değil tarihçiler tarafından yazılması gerektiğini'' savunan raporuna dikkati çekilecek.

23 Ocak'ta yasa teklifinin genel kurulda alınacağı saatlerde Fransa'daki Ermenilerin de, yine senato önünde gösteri yapması bekleniyor.

İktidardaki Halk Hareketi Birliği üyesi bir milletvekili tarafından sunulan yasa teklifi, 22 Aralık'ta meclis genel kurulunda kabul edilmişti.

Fransa'daki Fransız-Türk dernekleri, 22 Aralık'ta kabul edilen yasa teklifini protesto etmek için yine meclis önünde bir protesto gösterisi düzenlemişti.