Şanlıurfa uçak bileti fiyatları için www.ucakbiletial.org sitesi ziyaret edebilirsiniz ve Urfa'ya en ucuz uçak biletlerini alabilirsiniz.

ŞanlıUrfa'da Kültür Sanat ve Halk Müziği
Halay bölgesinde yer alan Urfa’nın köklü bir halk müziği geleneği vardır. Urfalılar için hoyrat ya da barak ağzı ezgiler söylemek, halk oyunları oynamak günlük yaşamın bir parçası olmuştur. Tüm bölge oyunlarının kaynaştığı bir il görünümündeki Urfa’da halaylar yanında, barlar, tekli karşılamalar, kaşık oyunları oynanır.

Şanlıurfa Tarım Faaliyetleri
Urfa’da il ekonomisinin temelini tarım oluşturur. Bitkisel üretimde tahıllar egemendir. Baklagillerden en çok mercimek ekilir. Sulanabilen alanlarda pamuk yetiştirilir. İl meyveciliğinde bağcılık ve antep fıstıkçılığı yaygındır.
Türkiye’nin en büyük deneme çiftliği olan Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği, il sınırları içindedir. Çiftlikte tarla tarımı, bahçe kültürleri ve hayvancılık şubeleri vardır.

İlin güneyinde yeralan ovalar verimli ve geniş düzlüklerdir. Ancak sulama yetersizliği ve iklimin kurak olması nedeniyle verim çok düşüktür. Güneydoğu Anadoulu projesi (GAP) içinde yeralan Atatürk Barajı ve Urfa Tüneli tamamlandığında, ilde sulama sorununun büyük ölçüde çözülmesi ve bitkisel üretimde büyük artışlar olması beklenmektedir. Urfa’da hayvancılık daha çok canlı hayvan yetiştiriciliğine dayanır.

Uçak bileti al satış sitesi ile yapacağınız alışverişlerde avantajlı fiyatları yakalamanız an meselesi. Sadece yapmanız gereken ucakbiletial.org sitesini ziyaret etmek olacak bu avantajlardan yararlanmak için.

Urfa'da Sanayi
Urfa, sanayi fazla gelişmemiş bir ildir. İl, 1968’de kalkınmada birinci derecede öncelikli iller kapsamına alınmıştır.
Urfa’da kamu kesimince gerçekleştirilen başlıca sanayi kuruluşları; Hilvan Yem Fabrikası, Siverek Süt Fabrikası, Ceylanpınar Peynir- Tereyağ Fabrikası, Urfa Et Kombinası, Urfa Şarap Fabrikası, Halı ve Yün İpliği Fabrikaları, Urfa II. Tarım Alet ve Makine Fabrikası’dır. Özel kesimin en önemli kuruluşu ise, LİPİSAS’dır.

YERALTI ZENGİNLİKLERİ

Urfa yeraltı zenginlikleri bakımından zengin değildir, ilde mermer ve fosfat yatakları dışında önemii bir maden yoktur. Eğitim ve Sağlık Açısından Şanlı Urfa Okur-yazarlığın ve eğitim düzeyinin hayli düşük olduğu ilde toplam 130 ana sınıfı, 928 ilkokul, 2 ilköğretmen okulu, 6 yatılı ilköğretmen okulu, 9 ortaokul, 12 lise, 3 imam hatip lisesi, 1 ticaret ve turizm lisesi, 3 kız meslek lisesi, 1 teknik lise bulunmaktadır. İl'de sağlık hizmetleri yetersiz, sağlık düzeyi ise Türkiye ortalamasından düşüktür. Urfa’- nın başlıca sağlık sorunları bulaşıcı hastalıklar ve ana-çocuk sağlığıdır. İlde bebek ölüm oranı, Türkiye ortalamasının 2 katına yaklaşmaktadır. Toplam hastane yatak sayısı 585’tir.

www.ucakbiletial.org ile Uçak Bileti Al

www.ucakbiletial.org ile en ucuz uçak bileti fiyatları ve en konforlu yolculuklar artık hayal değil.

Urfa'da Sportif Faaliyetler

İlde düzenli spor çalışmaları 1910’ların sonuna doğru başlamıştır. Çalışmalar 1940’larda giderek çeşitlilik kazanmıştır. 1980’lere gelindiğinde avcılık, atıcılık, atletizm, basketbol, futbol, güreş, halter, judo, karete, masa tenisi, yüzme ve voleybol en çok ilgi gören dallardır. Urfa’da 2 profesyonel Urfa ve Viranşehir’de 26 tane amatör takım vardır.