Fantezi Müziğin Yaşayan Efsanesi ‘İbrahim Tatlıses’

Hayatımızda herkes bir gün bir acı çekmiş veya bir yokluk görmüştür ama onun ki biraz daha fazla…

‘İmparator’ İbrahim Tatlıses 1954’de Şanlıurfa’da doğması belki de ona güç kattı. Doğunun verdiği güzel sesi ile çalıştığı, yaşadığı dostlarının yanına gittiği zaman bağrık sesinden söylediği şarkılar çevresini zaten hep etkilemişti. Sonunda ailesi ile İstanbul’a taşınmayı karar vermişti.

İstanbul’da leblebi satmak, inşaatta çalışmak onun gurunu hiç yıkmamıştı çünkü biliyordu, o ses boşuna değildi. Sadece sabır etti. İnşaatta çalışan İbrahim Tatlıses’i sonunda çalıştığı yerde Adana’lı bir sinema sektöründe büyük ismi olan bir iş adam keşfetmişti sonunda. Şans ona güldü tabi, iş adamının onun sesinin etkisiyle köşeye oturup muazzam sesini dinlemesi Tatlıses’in tüm hayatını değiştirip şöhret kapısını böylelikle açmıştı.

Adana’lı iş adamın ısrarıyla ilk olarak Adana’da sonra Ankara’da belli gazinolarda sahne alan Tatlıses Türkiye piyasasında göz yaşları dökmüş onu dinleyen herkesi büyülemişti, sonra İstanbul’a geri dönen sanatçı ailesinin ve çevresinin büyük etkisiyle ilk kasetini çıkartıp gerçek bir Türkiye rekoru kırıp milyonlar satmıştı, soyadı gibi tatlı sesi olan sanatçı buralara kadar hiç kolay kolay gelmediğini, ailesinin ve çevresindekilerin kendisindeki sabrın boş olmadığını, başarılı bir işadamı olduğunu da bizlere gösteriyor ki sadece müzik değil film sektöründe de gişe rekorları kıran Tatlıses günümüzün tek örneği olmuştur.