Ergenekon Şüphelisi Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün İkametgahında Yapılan Aramada Ele Geçirilen Bir Cd'de Üniversite Öğrencilerinin Fişlendiği Belirlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Ergenekon soruşturmasıyla ilgili 3. iddianamede çarpıcı bilgiler yer alıyor. Ergenekon şüphelisi Giresun Üniversitesi Rektörü emekli Binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün ikametgahında yapılan aramada ele geçirilen bir CD'de üniversite öğrencilerinin fişlendiği belirlendi. '2005-2006 Marjinal Öğrenci Grupları' isimli klasör içersinde üniversitede okuyan öğrenciler, "Cemaatle bağlantılı öğrenciler, ESP-MLK-P, DHKP-C sempatizanı olan öğrenciler, Hizbullah üyesi öğrenciler, PKK sempatizanı olan öğrenciler, Ülkücü öğrenciler" şeklinde fişlendiği ortaya çıktı.

Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün Giresun Üniversitesi Kampusu Rektörlük binası sayılı işyeri adresinde yapılan aramada elde edilen 127 ile numaralandırılmış 'Ankara Cumhuriyet Mitingi 14.04.2007 ibareli' CD üzerinde yapılan incelemede; şüphelinin İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde Ankara'da düzenlenecek olan Cumhuriyet Mitingi'ne gidecek olan öğrenci, öğretim görevlisi ve vatandaş olduğu değerlendirilen kişileri yolculuk öncesi tebrik ettiği ve destek verdiği şeklinde görüntüler ortaya çıktı.

Bu konular hakkında sorulan sorulara Öztürk, katılan öğretim üyesi, öğrenci ve vatandaşları tebrik etmiş olabileceğini söyledi. Öztürk'ün Ankara'nın Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi 7. Cadde, Yeşil Çankaya Sitesi A -Blok No: 15 sayılı ikametinde yapılan aramalarda ele geçirilen 159 nolu CD ise 'Çocuk Pornosu' olduğu değerlendirilen video görüntüleri bulundu. Öztürk, bu CD'lerin kendisine ait olmadığını savundu.

FİŞLEME BİLGİLERİ JANDARMAYA VERİLMİŞ
Rektör Öztürk'ün ikametinde yapılan aramada ele geçen 476 nolu CD'nin incelemesinde de "2005-2006 Marjinal Öğrenci Grupları" isimli klasör bulundu. CD içersinde "Cemaatle bağlantılı öğrenciler, ESP-MLK-P, DHKP-C sempatizanı olan öğrenciler, Hizbullah üyesi öğrenciler, PKK sempatizanı olan öğrenciler, Ülkücü öğrenciler" şeklindeki klasörlerde, öğrencilerin adları, soyadları, açık kimlikleri, ÖSYM numaraları, bağlı bulundukları bölümleri belirtilerek fotoğraflarıyla birlikte adresleri, arkadaşlarıyla olan bağlantıları yer aldı.

Üniversitede okuyan öğrenciler hakkında "Süleymancı, Nurcu, Tarikatçı, PKK'lı, Hizbullahçı" şeklinde değerlendirmeler de yapıldığı tespit edildi. Bu konuyla ilgili olarak sorulan sorulara cevap veren Emekli Binbaşı Rektör Öztürk, "Bu CD içerisindeki bilgilerin rektör olduğu dönemde üniversiteye bağlı olarak çalışan personel tarafından hazırlanarak kendisine de bir nüshasının verildiğini, sık sık değişen güvenlik personelini üniversitede huzuru bozabilecek öğrencilerle ilgili bilgilendirmek amacıyla bu dokümanın hazırlandığını düşündüğünü, bu güvenlikçilerin ismini hatırlamadığını, bu bilgileri herhangi bir yerde kullanmadığını, bu CD'nin üniversitenin jandarma bölgesi olduğundan dolayı jandarmaya da verilmiş olabileceğini" ifade etti.

Ayrıca Öztürk'ün ikametinde yapılan aramada ele geçen 109 nolu CD'nin yapılan incelemesinde; Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce hakkında işlem yapılan şahıslardan Kemal Alemdaroğlu, Hurşit Tolon, Kemal Gürüz, Mustafa Ali Balbay, Mehmet Şener Eruygur isimli şahısların word belgesi içersinde isim ve telefon numaralarının yer aldığı belirlendi.