İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonda, BDP eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Ankara'da gözaltına alındı

Operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi'nde, konfederasyonda uzman olarak görev yapan İsmet Aslan'ın kullandığı bilgisayarın imajı alındı. Aslan'ın kullandığı bilgisayarın bulunduğu KESK binası önünde basın mensuplarına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bir KESK uzmanıyla ilgili gözaltı kararı bulunduğunu, bu sebeple konfederasyonda da arama yapılmak istendiğini söyledi.

Özgen, sadece KESK uzmanının bilgisayarının imajının alındığını, ancak bu bilgisayarın KESK'in ana bilgisayarı olduğunu vurgulayarak, ''Böylece, bugün bu karara istinaden haksız bir şekilde bizim konfederasyonumuzun arşivine de el konulmuş durumdadır'' dedi.

Lami Özgen, konfederasyon uzmanı İsmet Aslan'ın, sabah saatlerinde evinde gözaltına alındığını bildirdi.

Öte yandan, operasyon kapsamında, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın kaldığı Çankaya'da bulanan ve bir akrabasına ait olduğu belirtilen evde de arama yapıldı. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, operasyon kapsamında Leyla Zana ile 11 BDP'linin evlerinde arama yapıldığını söyledi.

Buldan, Leyla Zana'nın akrabasının üzerine kayıtlı olan evde yapılan aramada, Zana'ya ait olan bir bilgisayara ve evraklara tutanakla el konulduğunu ifade etti.

Pervin Buldan, Zana'nın evinin yanı sıra Fatma Kurtulan, Tuncer Bakırhan, Mahmut Pala'nın da aralarında bulunduğu diğer bazı partililerin evlerinde de aramalar gerçekleştirildiğini ve 7 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Aramaları haber almaları üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile telefonla görüştüğünü, Çiçek'in, Leyla Zana'nın kaldığı evin bir başkasının üzerine kayıtlı gözüktüğünü, polisin bu nedenle evde arama yaptığını söylediğini belirtti.

Bu arada Leyla Zana'nın Ankara dışında olduğu öğrenildi.