Dışişleri Bakanlığı, ilgili uydu şirketinin, ROJ TV'nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararın, konuya ilişkin dava sürecinde teyit edilen ve mahkeme kararıyla hüküm altına alınan tespitlerin doğal bir gereği olarak değerlendirildiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ''Danimarka'da ROJ TV ile ana şirketi 'Mezopotamya Yayıncılık A/S' aleyhine 2005 yılında başlatılan soruşturma süreci sonucunda, 10 Ocak 2012 tarihinde Kopenhag Şehir Mahkemesince alınan karara ilişkin görüşlerin, aynı gün yapılan Bakanlık açıklamasıyla duyurulduğu'' hatırlatıldı.

Açıklamada, ''Anılan mahkeme tarafından alınan kararda, PKK'nın terörist örgütü niteliği teyit edilmiş ve ROJ TV'nin PKK adına propaganda yaptığı, terörizmi ilerlettiği ve kanalın PKK tarafından kontrol ve finanse edildiği belirtilmişti. Böylece, ROJ TV'nin PKK ile bağlantısı açıklıkla ortaya konmuştu.'' denildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şunlar kaydedildi:

''İlgili uydu şirketinin, yukarıdaki gerçeklerden hareketle, ROJ TV'nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararı ve dağıtım şirketlerine ROJ TV'nin yayınlarını sona erdirmeleri yönündeki çağrısını, konuya ilişkin dava sürecinde teyit edilen ve mahkeme kararıyla hüküm altına alınan tespitlerin doğal bir gereği olarak değerlendirmekteyiz. Alınan bu kararın mahkemede hükme bağlanan sonuçla uyumlu olduğu kanaatindeyiz.''