Van'daki deprem sonrası kentten ayrılmak için Valiliğe başvuran 50 bin kişiden 5 bininin çeşitli illere gönderildiği bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Van'dan ayrılmak isteyen 50 bin kişi valiliğe başvurdu.

Başvuruları değerlendiren Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, ilk etapta 5 bin kişiyi gitmek istedikleri şehirlere gönderirken, diğer 45 bin kişinin taleplerine yönelik işlemlerin de devam ettiği belirtildi.

Yetkililer, başvuruda bulunanların gitmek istediği bir il belirtmemesi durumunda, çeşitli illerdeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile irtibata geçildiğini ve masrafları karşılanarak uygun illerdeki misafirhanelere gönderildikleri bilgisini verdi.

Bu arada depremzedelerin çeşitli illere gönderilmesi için valilik tarafından günde 40 otobüsün kentten hareket ettiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeler için gönderdiği 7 tır gıda Van'a ulaştı.

Van İl Özel İdaresi ''B Kampüsü''ne giriş yapan tırlardaki yardım kolilerinde, zeytin, peynir, salça, tuz, makarna, sıvı yağ, un, pirinç, şehriye, çay, toz şeker, reçel, helva, kuru fasulye, nohut ve bulgur bulunduğu bildirildi.

Van'daki erzak deposunun sevk ve idare amiri İlhan Tarlacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini belirterek, ''Ankara'dan 15 tırın yola çıktığını biliyorduk. Şu anda bunlardan 7 tanesi kampüsümüze giriş yaptı'' dedi.

Öte yandan, Van Valiliği depremzedelerin yaşadığı çadırlardaki çıkan yangınlara müdahalelerde kullanılmak üzere ilk etapta 1000 adet yangın söndürme tüpü aldı.