Yunanistan'da, Atina'daki Koridallos cezaevinde firar girişiminde bulunan ''Ateş Hücreleri'' terör örgütü üyesi üç kişi silah zoruyla üç infaz koruma memurunu rehin aldı.

Koridallos cezaevinden özel bir televizyon kanalına telefonla bağlanan örgüt üyelerinden Mihalis Nikolopulos, aynı cezaevinde tutuklu bulunan ve silahlı soygun ve cinayet suçlarından mahkum Panayotis Vlastos ile birlikte akşam üzeri ziyaret saati sırasında firar girişiminde bulunduklarını, bu girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine infaz memurlarını rehin aldıklarını söyledi.

Güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışları kapatılan çezaevinde üç infaz memuruyla birlikte 25 ziyaretçi yakınının da bulunduğunu belirten Nikolopulos, cezaevindeki yaşam koşullarıyla ilgili şikayetlerinin bulunduğunu ve bu konuda bir talep listesi hazırladıklarını belirtti.

Nikolopulos, talep listesinin hazırlanmasının ardından cezaevi müdürüne teslim edileceğini ifade ederek, rehinelerin zarar görmemesi için polisin müdahalede bulunmamasını istedi.

Nikolopulos, rehine eyleminde kullandıkları silahla ilgili olarak da ''cep telefonlarını geçirdiğimiz gibi silah da geçiyor'' dedi.

Yunan medyası, özel polis güçlerinin cezaevinin çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığını belirttiği haberlerinde, mahkumlarla müzakerelerin sürdüğünü duyurdu.

Haberlerde, cezaevindeki diğer mahkumların rehine olayına karışmadığı belirtildi.