Yunanistan'da, gün geçtikçe her yönüyle ortaya çıkan ekonomik kriz halkın günlük yaşamını olumsuz etkilerken, ülkedeki yoksulların sayısı gittikçe artıyor.

Başkent Atina'da, ıssız parklar ve sokaklardan sonra, en işlek caddelerin köşeleri de evsizler ve yoksullar için bir barınak haline geldi.

Atina'nın merkezindeki Stadiyu caddesinde büyük bankaların ve uluslararası marka mağazalarının önleri ve vitrin araları gece olunca evsizler için güvenli bir mekan oluşturuyor.

Ekonomik krizden etkilenen halkın artık eskisi gibi geceleri dışarıya çıkmaması nedeniyle caddelerin erken boşalmasından istifade eden evsizler, hava kararınca bu yerlerde erkenden birer köşe bulup karton parçaları ve eski gazetelerden oluşan yataklarını seriyor.

Hali vakti biraz daha "iyi" olanlar da, cadde üzerinde bulunan lüks mağazaların önündeki pahalı kaldırım fayanslarının üzerine eski çarşaf ve yorganlarla büyükçe bir yatak yaparak, birkaç kişi birlikte yatıyor.

Yunan Parlamentosuna birkaç yüz metre uzaklıktaki büyük caddelerde geceleri ortaya çıkan bu manzara, geç saatlerde yoldan geçen az sayıda vatandaş tarafından doğal bir olaymış gibi karşılanıyor ve kimsenin ilgisini çekmiyor.

Yunan sivil örgüt kurumu KLİMAKA, resmi verilere göre, çoğu ekonomik krizde işlerini kaybeden 20 bin vatandaşın "yoksulluğun en uç noktasını yaşayarak ömürlerini yollarda geçirdiğini" açıkladı.

KLİMAKA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Yunanistan'da ekonomik krizin patlak vermesiyle evsizlik sorununun "toplumsal patlama noktasına geldiğine" dikkat çekilirken, bu konuya gereken önemin verilmediği belirtildi.

Bu arada, Yunan basın yayın organlarında çıkan haberlerde, ülkede ekonomik krizin yarattığı "yeni yoksullar"ın sayısının gittikçe arttığı belirtilirken, evsizlerin oranının da "şok edici" boyutlara ulaştığı bildirildi.