​GÜNDEMDEKİ KONULAR

Isparta Gündeminde ne var ne yok diyenlere bazen cevap vermekte zorlanıyoruz. Sanki Ispartanın gündemini biz belirliyormuşuz! gibi, bize sorulan bu soruya cevap vermekte zorlanıyoruz.

Yinede kamuoyuna yansıyan önemli konular ile ilgili küçük yorumlarımızla Isparta gündeminde öne çıkan bazı başlıkları değerlendirelim.

GÜNAYDINI TEBRİK EDİYORUM

Isparta Belediye başkanı Y.Ziya Günaydın’ı tebrik ediyorum. Isparta için devasa bir projenin inşaatı için gerekli olan imzayı atarak yatırımın önünü açmış oldu. Milletvekili Bilgiç ile ikili görüşme sonrasında bölge hastanesinin inşaatının önündeki engelde kalkmış oldu.

Ispartanın menfaatine olan herşeyde işbirliği, birliktelik, diyalok çok önemli, böyle zamanlarda siyasi hesaplaşmalar, kin ve nefret bir kenara bırakılmalı. O duyguları taşıyanlar o duygularını siyasi atmosferin attığı seçim zamanlarında ortaya çıkarabilirler, ama seçim bittiyse o duygularda bir kenara bırakılabilir... 

İşte bu noktada seçim öncesindeki inatlaşma, kinleşme ve birbirleri alehine söylenen o sözler yerini işbirliğine, diyaloğa bırakarak Isparta için ortak noktada buluşulmuş olması Isparta gündeminde öne çıkan önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum.

MEDYA İLE İLİŞKİLER

Bu arada daha önceki yazılarımda birçok kez dile getirdiğim başkan Günaydınla ilgili düşüncelerimi birkez ve son kez dile getirmek istiyorum.

İki dönem belediye başkanlığı yapan ve üçüncü dönemde medyanın desteği ile yeniden seçimi kazanan başkan Günaydının geçmiş dönemlerdeki medya ilişkileri bu döneme göre daha ılımlı ve olumlu idi.... Bu dönemde bazı medya mensupları ile arasının açık olmasının incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden dolayı  olduğunu biliyorum.

Bugün itibari ile şehir dışında olan Başkan Günaydın ile önümüzdeki günlerde birkez daha birebir görüşerek ortadaki yanlış anlaşılmaları gidermeye çalışacağım.

Buna rağmen başkan Günaydın tavrını değiştirmez ve birilerinin dolduruşu ile hareket etmeye devam ederse birdaha bu konu hiçbir zaman gündeme gelmemek kaydı ile kapanmış olur ve herkes yoluna gider...

Millevtekili Bilgiçle bile biraraya gelerek el sıkışabiliyorsa, medya mensupları ile arasındaki kırgınlık ve yanlış anlaşılmalara aldırış etmeyeceğine de açık yüreklilikle inandığımı ifade etmek istiyorum.

REKTÖR HOCA VE SEÇİMLER

2015  yılının ilk seçimini Mayıs ayında Süleyman Demirel Üniversitesinde yaşayacağız. Önce Rektör seçimi, akabinde bir ay sonrada Genel seçimlerle yine sandık başında olacağız.

4 yılını tamamlamak üzere olan Rektör İbicioğlu’nun 2015 yılında yapılacak olan Rektörlük seçimlerinde adaylar arasında yine en güçlü isimler arasında olduğu kesin. Ekibini kuran ve kendisinden olmayanları tasfiye eden Rektör İbicioğlu’nun seçimlerde adaylar arasında ilk üç arasında olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Buraya kadar herşey normal. Lakin İlk 6 arasına giren rektör adayları önce YÖK’te üçe indiriliyor, daha sonra Cumhurbaşkanının onayına sunuluyor. Cumhurbaşkanı, önüne gelen üç isimden birisini rektör olarak atama yetkisine sahip. Yani Isparta’da ilk sıradan çıkmasının, en fazla oyu almasının bir anlamı yok. Son sözü Cumhurbaşkanı söyleyeceğine göre  o sürece kadar geçecek zamanda AK parti kurmaylarının devrede olacağı ve Cumhurbaşkanına kimi Rektör olarak görmek istediklerini iletecekleri kesin...


Yeni dönemde SDÜ Rektörü olacak kişi; hem Üniversite camiasında sevilen, sayılan birisi olmalı, hem seçimlerde ilk 6 arasına girmeli, hem cumhurbaşkanının önüne gidecek listede ilk üçe girmeli, hem de ;AK parti Milletvekilleri ve parti teşiklatları ile uyum içerisinde çalışabileceğini önceden ispat etmeli...

İsimlere girmek istemiyorum ama yeni dönemde kimin rektör olacağı hemen hemen kesin gibi, bu rektör adayının şimdiden ekibini kurduğu, hatta Üniversite yönetiminde kimlerin daire başkanı olacağı, kimlerin rektör yardımcısı olacağını kırmızı kaplı defterine yazmaya başladığı bile fısıltı gazetesinin manşetinde dolaşmaya başladığı kulaktan kulağa yayıldığı söyleniyor!...

Bu arada birbaşka kulislerde ise rektör İbicioğlunun kutsal topraklara giderek hem hac vazifesini yerine getirmek ,hem de yeni dönemdeki yol haritasını belirlemek adına kendisine zaman ayırdığı, ikinci dönem rektör seçilmemesi durumunda siyasete atılabileceğide konuşuluyor. Tüm bunları önümüzdeki birkaç aylık süreçte çok daha net görme şansımız olacak.

Bizde elin yalancısıyız, duyduklarımızı yazıyoruz.

Saygılarımla...