Antalya’nın Aksu ilçesinde yatağa bağlı yaşayan eşine ve 2,5 yaşındaki oğluna bakmak için evinde bulunan bardak altlıklarını dahi satarak yaşam mücadelesi veren kadına hayırseverler yardım için seferber oldu.

Gürcistan’dan çalışmak üzere 11 yıl önce Antalya’ya gelen 45 yaşındaki Şirin Çığal, Antalya’da inşaatlarda boya ustalığı yapan aynı yaştaki Ümit Çığal ile tanıştı. Bir süre birbirlerini tanıyan ikili evlenme kararı aldı. 11 yıl önce evlenen çiftin Umut isminde çocukları dünyaya geldi. Ancak 4 yıl önce Ümit Çığal’a beyin tümörü teşhisi konuldu, aynı yıl ise kalbine cihaz takıldı. 3 yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan Ümit Çığal’a eşi bakıyor. Bir yandan eşi için mücadele eden Şirin Çığal, diğer yandan da 2,5 yaşındaki Umut için gecesine gündüzüne katıyor. 300 liralık ev kirasını ödemekte zorlanan Şirin Çığal, her gün dışarı atılmanın korkusu ile yaşıyor. Gözü yaşlı anne Çığal, 2,5 yaşındaki çocuğuna ve eşine bakmak için evde bulunan bardak altlıklarını dahi sattığını söyledi.

Sevinci gözlerinden okundu

Gözü yaşlı annenin verdiği yaşam mücadelesinin haber yapılması üzerine Antalya ve çevresinden duyarlı hayırsever vatandaşlar aileye yardım etmek için seferber oldu. Birçok vatandaş aileye yaşam ve gıda yardımı yaparken Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri de hasta yatağı getirdi. Evinde bulunan battaniye ve yorganı dahi komşularından alarak ısınan aile şimdi ise 300 kiralık kira için destek bekliyor. Yapılan gıda yardımları karşısında sevinen 2,5 yaşındaki Umut’un sevinci ise gözlerinden okundu.

"Allah herkesten razı olsun"

Eşinin uzun zamandır hasta olduğunu kaydeden Şirin Çığal, "Kalp krizi geçirdi. Ardından cihaz taktılar. Şuan cihaz ile yaşıyor. Bunun yanında beyin tümörü olduğu için hareket kabiliyetini yitirdi. 1,5 sene kendisi çocuğuna baktı ben işe gittim. Beyin tümörü çıkınca bu duruma geldi. Kira borcumu ödeyemiyorum. Eşya olsun, gıda yardımı olsun çok yardım ettiler. Herkesten Allah razı olsun. Umut’umun arkasında herkesin destek verdiğini biliyorum. Umut’uma devletimizin sahip çıkacağını biliyorum" dedi.