Uzun zamandır gündemde canlı tutmaya çalıştığımız Antalya - Isparta karayolunun duble yol olması için yıllardır umruna takmayan vekiller şimdilerde sözler vermeye başladı. Bu çok güzel bir gelişme, eğer bunda Ters Köşe ve Haber32 olarak küçücük bir katkımız olduysa, sayın vekillerin gündemine böyle bir şeyi alabildiysek ne mutlu bize.

 Bu konu ilk olarak 12 Ocak 2012' Duble yol istiyoruz başlıklı yazımızla, (Isparta Antalya karayolunda dün meydana gelen trafik kazasında 28 yaşındaki iki kişi hayatlarının en mutlu anını yaşamak için doğacak bebeklerinin kontrolünü yaptırmak üzere Antalya'ya giderken kendi şeritlerinden hiçbir kural ihlali yapmadan düz yollarında giderken kontrolden çıkan tır onlar için hayatlarının en kötü gününü yaşattı. Bu gün onların son günü, son anları oldu.) durumun vehametini gündeme getirmiştik.

Bu yazımızın ardından nihayet MHP Isparta Milletvekili geçtiğimiz hafta konuyu meclis kürsüsünde dile getirdi. Hemen ardından Ak Partili Recep ÖZEL, onun hemen ardından'da yine Ak Partili Süreyya Sadi Bilgiç Konya yolunun yanı sıra Antalya - Isparta yolunun dereboğazına kadar olan kısmının plana dahil edildiğini söylediler.

2 dönem Isparta Milletvekilliği yapan bu isimlerin aklına 2. dönemlerinin ortasına yakın bir zamanda böyle bir konuyu kamuoyunun baskısıyla gündemlerine almaları büyük incelik.

Tabi konuyla hiç ilgisi olmayan ve ilimizle ilgili herhangibir faaliyetini henüz göremediğimiz CHP milletvekili Ali Haydar ÖNER'inde Isparta ile ilgilenmesi için herhalde 2. dönem tekrar seçilmesi gerekecek. 

Son olarak dün Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Milletvekili Bilgiç, “Isparta-Antalya arası Dereboğazı yolu, Isparta-Şarkikaraağaç, Konya-Beyşehir arasındaki karayolunun çift yol haline getirilmesi öngörülmektedir. Burada tek eksiklik Şarkikaraağaç-Beyşehir arasında kalan yoldur. Bu yolun da programa dahil edilmesi için Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüşüyoruz. Öyle zannedersem Isparta-Konya arasındaki bu az mesafe de duble yol programına alınacaktır. Ondan sonra bu programın 2-3 yıl içerisinde uygulanması için bastıracağız” diye konuştu.

2-3 yılda biteceği vaadedilen bu yollarda Önceliğin Isparta - Antalya duble yol olması temennimiz ısrarla devam etmekte, buna bir gerekçede geçtiğimiz haftalarda eklendi, çünkü Isparta'dan Antalyaya gitmek kısa olsada kötü ve konforsuz bir yolculuk sunuyor, oysa Burdur üzerinden Antalya'ya giderseniz bu yol size konfor vaadediyor güven veriyor.

Isparta üzerinden gittiğiniz zaman tehlikeli kıvrımlı yollarda maganda sürücüler size adrenalinin kralını yaşatıyor.

 İşte tüm bu nedenlerden dolayı sayın Süreyya bey'in 2 dönemdir yapmayı vaadedip bir türlü hayata geçiremediği seçim bölgesine müjdelediği Konya - Isparta karayolunun değil, Antalya -Isparta karayolunun yapılması daha elzem.

Hadi Sayın Vekiller Lütfen Bizi Utandırın.

Yüzümüzü kızartın utancımızdan yerin dibine girelim. Lütfen...