Serin bir Ankara Akşamından merhaba değerli Ispartalı kardeşlerim;

Uzun süredir yazma fırsatı bulamadığım bir konuya değinmek için aldım elime kalem kağıdı bu gece, Konumuz Ak Parti il başkanlığında yaşanan hareketli günlerin akıbetinin ne olacağıyla ilgili olacak.

2014 yılında Ak Parti Isparta teşkilatında Nuri Uzaktaş'ın Belediye Başkan aday adaylığı dolayısıyla il başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Osman Zabun, İl Başkanlığı görevine getirildi. O Dönem Karar, Zabun'a Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem tarafından bildirildi.

Zabun büyük bir hevesle koltuğu devraldı. Ancak önündeki ilk seçim olan yerel seçimlerde merkez belediyeyi alamadı.

İlerleyen süreçte Zabun yönetimini belirleyip kendi mikro çalışma ekibini kurdu. Bu ekibe girenler oldukça şanslıydı çünkü geriye kalan partililer Zabun'un ve ekip arkadaşlarının yönetimine kolay kolay dahil olamayacak, partiye gelmemeleride yeni yönetime bir lütuf olacaktı.

Bu dönemde Ak Parti il başkanlığında çok soğuk rüzgarlar esiyor, parti'nin bazı önde gelen isimleri istifa ettiklerini alenen belirtiyor, bazıları ise il teşkilatına küserek yoluna devam ediyorlardı. Aynı dönemde çeşitli ilçe teşkilatlarından da istifalar geldi.

Zaman hızlı geçiyor tabiki durmuyor yıl 2019 olduğunda Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun dost meclislerinde dillendirdiği Belediye Başkanlık adaylığı için sahaya iniyor, daha önce hiç yapmadığı, birşeyi yapıyor Isparta Caddelerinde karanfil dağıtıyordur.

Öyle sanıyorum ki, Zabun ama Parti merkezinden ama yakın büyüklerinden Belediye Başkanlığı Adaylığı için ciddi derecede umutlandırıldı.

İşte film şeridi bu süreçten sonra koptu.

Bu fotoğrafın çekilmesiyle Ak Parti'de dengeler değişmeye başladı, Aday Adayı olmadan, direkt adaylık bekleyen Zabun, Başdeğirmen'in Aday Adaylığı Başvurusu sonrası teşkilatta hummalı bir temizliğe başladı ve il yönetiminde revizyon'a giderek, Başdeğirmen'e yakın olan Mustafa Tutar ve bazı isimleri yönetimden çıkardı. Zabun bu operasyona ''REVİZYON'' diyordu ama gerekçesini kimse bilmiyordu bu revizyon'un.

Oldukça sancılı geçen aday adaylığı sürecinde Sayın Osman Zabun pek göz önünde bulunmadı, hatta o dönemde ne il başkanı nede aday adayı değildi, adeta 'ARAFTA' idi sayın başkan.

Ve o gün geldi çattı..

Ankara'da sıkılan el Şükrü Başdeğirmen'in eli olmuş, Başdeğirmen Isparta'ya gümbür gümbür gelmişti.

Zaman kaybedilmeden seçim çalışmaları başladı. SKM hızla çalışmaları yürütürken toplantılar genelde eksik kaltılımlı olarak sürüyordu..

Seçim çalışmalarında mahalle mitinglerinde ismi anons edilen Sayın İl Başkanı Osman Zabun, hem oldukça gecikmeli katılıyor, hemde görünümünü çok önemsemiyor, oldukça ''COOL'' takılıyordu.

Yapılan mahalle toplantılarında Sayın Zabun uzun süren Ülke ve Dünya gündemindeki genel politika konuşmaları yapıyor, çoğu toplantıda katılımcılar miting alanından ayrılıyordu.

(Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen'in Basınla Buluşmasından bir kare)

Seçimler bitmiş Ak Parti 2009 'da bıraktığı Isparta Belediyesine geri dönmüştü, 2019'un ilk İftarı

Seçimlerin tamamlanmasıyla Sayın Başkan Osman Zabun'un Sakal ve Kıyafet protestosu devam ediyordu.

ŞİMDİ BUNCA FOTOYU KOYUP NEDEN BU YAZIYI KALEME ALDIM?

Değerli Dostlar, Sayın Osman Zabun'u öncelikle verdiği emeklerden yaptığı çalışmalardan dolayı kutlarım, zor süreçlerden geçti, makama oturduğu anda bombayı kucağında buldu ve zaten pimi çekik olan bomba patladı.

Sonrasında ufak tefek hatalar olsada süreci güzel yönettiğini söyleyebilirim.

15 TEMMUZDA MEYDANLARDA YATTI

Ispartada 2016 yılındaki kalleş darbe girişimi sonrası demokrasi nöbetlerinde ilginç bir görüntü yansıdı kameralara.

 Fotoğrafta bir hasırın altında sabaha kadar nöbet bekleyen bi kişinin uyuduğu görülüyor. O kişi başarısız darbe girişiminden sonra günlerce Ispartalıları meydana çağıran ilçelerin nöbete devam etmesini isteyen meydanı terketmeyen Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun idi. 

Zabun kalkışma'nın ilk anından son güne kadar bu süreci çok iyi yönetti. Herkes bu cesareti sergileyemeyebilirdi.

BÜYÜK HARFLERLE TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDERİM

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YADA VEKİLLİK SİYASET YAPAN HERKESİN HAYALİDİR

Siyaset yapan herkes birgün bir üst basamağa çıkmayı hedefler bu gayet doğaldır, ancak çokta kaptırmamak lazımdır, ilimizde nice isimler bu uğurda akıl, servet hatta canlarını kaybetmişlerdir.

Sayın Başkan Osman Zabun ileride iyi bir Belediye Başkanı yada iyi bir Milletvekili olabilir, zira marka isim yetişmeyen şehrimizde öyle yada böyle güçlü bir marka olmuştur sayın başkan.

Ancak son yaşanan Belediye başkanlığı sürecinden sonra sayın başkan belliki bir şey ifade etmeye çalışıyor, bir derdini dışa vurmaya çalışıyor ama onun bu feryadını bizler algılayamıyoruz, okuyamıyoruz (şahsım adına konuşayım)

Sayın Osman Zabun'un bu tepkisine kim sebep oluyorsa Genel Merkez ise Genel merkez, siyasi büyükler ise siyasi büyükler!

Lütfen bu feryadı duyun, ben duyamıyorum sadece uzaklardan görüyorum ve diyorum ki,

Yukarıda verdiğim karelerdeki protestolar bir il başkanına yakışmıyor, 10 yıldır hasret kalınan bir başarının ardından Belediyeyle, İl Özel idaresiyle, Kamu Kurumlarımızla bir olup bu şehri baştan aşağı imar etmek, yenilemek modern şehir yapmak için neyi bekliyoruz? Sayın Cumhurbaşkanımıza miting alanlarında defalarca kez söz verdirilen Dereboğazı yolu inşaatının ilerlemesini sağlamak ve daha birçok konuyu takip etmek sizin asli sorumluluğunuzdur, bu konularda yetki de vebal de en başta sizdedir.

Bu fırsat birdaha verilecek diye bir garanti mi var?  Sayın Osman Başkanım siz Orkestra şefi olsaydınız bu birlikteliği sağlayıp güzel işler çıkarsaydınız çok daha güzel olmazmıydı?

Günde 3-4 saat uykuyla tüm zalimlere savaş açan bir Liderin partisinin il başkanı Liderini örnek almalı, onun gibi giyinmeli, onun gibi konuşmalı, kısaca onun yolunda ilerlemelidir.

Siyaset yapmayarak, sessiz kalarak, giyim kuşamda partinin diğer isimlerinden bile isteye 3-5 kademe altta kalarak, saç sakal traşına önem vermeyerek, Görüş beyan etmeyerek, prtesto'dan sessiz çığlıktan ziyade, önce Partinize ve Liderine, sonrada kendinize çok büyük ayıp etmiş olmazmısınız?

Isparta'da yeniden şekillenen siyasette Mhp - Chp ve İyi Parti silkelenme, yenilenme yaşarken Ak Parti'de bu durgunluk bu suskunluk nedir acaba? Biz neyin hüznündeyiz? Ak Parti İl Başkanlığını sessizliğe büründürmek, yok hükmüne sokmak neyin çabasıdır acaba?

Her ne olursa olsun, bir makamın HAKKINI VERMEK, şu veya bu  sebeple olmuyor ise bayrağı devretmek bir erdemliliktir. 

Siyasette Eskilerin rafa kaldırılma korkusu vardır!

Büyük ihtimal sizlerden sonra gelenler eski siyasetçiler gibi düşünmeyecek, bu benden değil vekilde olmasın başkanda olmasın demeyecek, sizi layık olduğunuz görevlere taşımak için çaba gösterecektir. 

Zaten birde şüphe duymadığımız Kaza ve Kader var, eğer size bir üst görev Nasipse siz kaçarsanız bile sizi kovalayacak bulacaktır. Bir üst görev Nasip değilse'de bana göre koltuktan kalkmayan adam olarak anılmakta kulağa çok hoş gelmeyen bir ünvan :)

Kalın Sağlıcakla