Hayırsever hemşehrim Nurettin AKGÜL kendi adını taşıyan ilköğretim okulunun açılışını geçtiğimiz hafta sonu erçekleştirdi. Bizzat Isparta valimiz A.Haydar ÖNER’in katıldığı açılışa çok sayıda davetli katıldı.

        Aslen Ş.Karaağaç ilçemiz Arak köyünden olanv e yaklaşık 30 yıldır Ispartada ikamet eden hayırsever hemşehrimiz Nurettin AKGÜL, oldukca mütavazi, kendi haline, mülayim bir insan. Aslını inkar etmeyen, insanlara tepeden bakmayan bir yapısı vardır.

        30 yıldır ayakta durmaya çalışan, evini geçindiren ve askeri ücretle geçinen bu kardeşimizin başına bir talih kuşu konuverdi. 2009 yılının son günü aldığı milli piyango bileti onu biranda zengin etti, ama o asla dününü unutmadan, yaşamından hiçbirşeyi değiştirmeden mütevazi hayatına devam etti.

        Zenginliğinin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen lüks hayatı değil, eski yaşantısını seçen, lüks evlerde değil, kirada oturmayı tercih eden hayırsever hemşehrimizin bu zenginiğini aslında birçok insan bilmesine rağmen o hiç medyaya çıkmayı tercih etmedi. Hiç bir zaman şöhret peşinde koşmadı....

        Yılbaşındaki büyük ikramiyenin dörte birine sahip olan hayırsever hemşehrimiz Nurettin AKGÜL, yaklaşık 2 trilyon lira para harcayarak memleketine okul yaptırdı, kendisi okuyamadı ama hemşehrilerinin okuması için imkanlarını kullandı.

        Bu güne kadar şans oynlarından para kazanıp evinin yolunu şaşıranlara nisbet, parasını hayır işlerine ayıran ve bugüne kadar yaşantısından hiçbirşeyi değiştirmeyen, hayırsever hemşehrimiz Nurettin AKGÜL’ü öncelikle memleketine kazandırdığı eğitim yuvası için kutluyorum. Akgül kardeşimizin bu duyarlılığı ve yaklaşımının başka hayırsever insanlarada örnek olmasını diliyorum.