Ak Parti'de ilçe seçimlerinin bitmesinin ardından Sıra geldi İl Başkanlığı seçimine. Parti içinden yada parti dışından birçok kişinin iştahını kabartan İktidar Partisinin İl Başkanı olması muhtemel birçok kişi var.

Bilindiği üzre partinin politikası icabı tüm illerde olduğu gibi Isparta'da da tek listeyle seçime gidilip istenen adayın il başkanı yapılması genel merkezin şu sıralar tek hedefi.

Ak Partinin Isparta'daki derin isimlerinin yaptığı analizlere göre bu koltuğa yüzlerce kişi talip ancak koltuk bir kişilik.

Geçtiğimiz aylarda bu manada çok isimler gündeme gelmişsede, Ak parti Genel merkezi teşkilatın içinden geçmişi Ak Parti siyasetine yatkın biri il başkanı olarak düşünülüyor.

Yaptığım araştırmalara göre, Ak Parti Isparta Seçim İşleri Başkanı Avukat Salih Kocagöz'ün şansı oldukça yüksek görünüyor.

Yine partide adaylık için ismi geçen ve gücü olan isimler şöyle;

Av. Emine Yaşar Bilir

Esnaf Mustafa Kocaer

Elk.Müh. Kadir Ünlü

Müteahhit Emin Korkmaz

Bu isimler Isparta'dan il başkanlığı için ismi geçen güçlü isimler olmakla beraber, şansı daha az olan isimlerde Ankara'da ve Isparta'da kulis çalışmalarına başladılar bile. O Koltuğun sahibi başka bir şehirden eski bir Isparta'lı'da olabilir, yukarıda ismi geçen bir partili'de olabilir.

Ama genel merkez'in belirleyeceği aday'ın geçmişte ya milli görüşçü yada Ak Partinin kuruşulundan bu yana il başkanı olmak istediği partinin savunucusu olması gerekiyor. Bu noktada tüm İl Başkanı olma arzusu yaşayan gerçek Ak Partililere başarılar dilerim.

Ters Köşe (T.K)